5000TL sistem toplama

Bütçe
5000

rebelle

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 5000 TL bütçem var ve elimde bazı parçalar halihazırda var. Bu parçalara ek kafamda bir şeyler daha var rica etsem yorumlar mısınız?

- i5 9400F (10400'ü tercih etmeme sebebim aradaki fiyat farkı)
- MSI GTX 1650 D6 Aero ITX OC
- Gigabyte H410M
- 8 GB RAM (En yakın zamanda 16'ya tamamlayacağım)
- Cooler Master Masterliquid Lite 120 soğutucu
- 500W 80+ Güç kaynağı

AMD Ryzen 3 tercih edebilirdim yakın performansı düşük fiyata verdiği için ama yazılım geliştirmeyle de ilgileneceğim için işlemci gücüne ihtiyacım olacak. Onun haricinde Cyberpunk'ı oynamayı çok istiyorum sizce yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, 5000 TL bütçem var ve elimde bazı parçalar halihazırda var. Bu parçalara ek kafamda bir şeyler daha var rica etsem yorumlar mısınız?

- i5 9400F (10400'ü tercih etmeme sebebim aradaki fiyat farkı)
- MSI GTX 1650 D6 Aero ITX OC
- Gigabyte H410M
- 8 GB RAM (En yakın zamanda 16'ya tamamlayacağım)
- Cooler Master Masterliquid Lite 120 soğutucu
- 500W 80+ Güç kaynağı

AMD Ryzen 3 tercih edebilirdim yakın performansı düşük fiyata verdiği için ama yazılım geliştirmeyle de ilgileneceğim için işlemci gücüne ihtiyacım olacak. Onun haricinde Cyberpunk'ı oynamayı çok istiyorum sizce yeterli olur mu?
Hocam soğutucu zorunlu değil. i5 10400F tercih ediniz.

Teşekkürler önerileriniz için soğutucuyu çıkartıp aradaki fark ile i5 10400f ekledim ama stok soğutucu yeterli olur mu sizce oyunlarda.

Rastgele topladım, kasayı kendinize göre PSU yu 500w, HDD yerine ssd falan özelleştirirsin. İndirimli haliyle belkide 4500 e falan getirirsin bunu.

Hocam AMD'nin ekran kartlarına her zaman ön yargılı yaklaşmışımdır bilmiyorum niye ama eskilerden hep çok ısınıyor algısı oturmuş kafama. Oyun performanslarına baktım biraz yakınlar birbirlerine bazı oyunlar 1650 bazılarında RX 5500 O yüzden ben tercihimi NVDİA'dan kullanacağım.

Teşekkürler önerileriniz için soğutucuyu çıkartıp aradaki fark ile i5 10400f ekledim ama stok soğutucu yeterli olur mu sizce oyunlarda.

Hocam AMD'nin ekran kartlarına her zaman ön yargılı yaklaşmışımdır bilmiyorum niye ama eskilerden hep çok ısınıyor algısı oturmuş kafama. Oyun performanslarına baktım biraz yakınlar birbirlerine bazı oyunlar 1650 bazılarında RX 5500 O yüzden ben tercihimi NVDİA'dan kullanacağım.
Ben 10400f i stok soğutucu ile kullanıyorum ve 5600xt sahibiyim. Oyunlarda ekran kartım en fazla 75 derece İşlemcide 60 70 arası çıkıyor en fazla. Bence önyargılarınızı kırmanızın vakti geldi. 5500xt çok daha iyi bir kart 1650 den.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı