5000TL'ye kadar Lise kız çocuğu için sistem önerisi

Bütçe
5000

b3rk4n96

Kilopat
Merhabalar, bir akrabam rica etti, 3000-5000TL arasında liseye gidecek bir kız için Monitör, İşlemci, Anakart, Ram, SSD, Sabit Disk, Monitör, Kasa, Güç Kaynağı, Hoparlör, Klavye, Mouse, Kulaklık alınacak. Ekran Kartı'na gerek olmadığını düşünüyorum çünkü bilgisayar oynayan biri değil ve gerek olduğunu düşünmüyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler. (Hoparlör, Klavye, Mouse, Kulaklık önerisi çokta önemli değil, temel bilgisayar donanımlarına odaklanırsanız sevinirim.

Kötü tarafı Rampage PSU kullanılması onun haricinde fiyatına göre güzel bir sistem. İleri de 8 GB RAM eklerseniz çok iyi olur.

The bomb has been planted.

Kötü tarafı Rampage PSU kullanılması onun haricinde fiyatına göre güzel bir sistem. İleri de 8 GB RAM eklerseniz çok iyi olur.
Bu sistemi kendim toplayıp ekran kartını koymasam, bilgisayarın hızı ile ilgili herhangi bir sorun olmaz değil mi?

Bu sistemi kendim toplayıp ekran kartını koymasam, bilgisayarın hızı ile ilgili herhangi bir sorun olmaz değil mi?

Bu sistemi toplayacaksan ekran kartı gerekir. Ekran kartı istemiyorsan APU model bir sistem tercih etmelisin.

Mesela böyle birşey;

Ama bunu satınalırken RAM ve özellikle PSU yu değiştirin.

Bu sistemi toplayacaksan ekran kartı gerekir. Ekran kartı istemiyorsan APU model bir sistem tercih etmelisin.

Mesela böyle birşey;

Arkadaşa katılıyorum. Madem oyun oynamayacak gerek yok bence de harici ekran kartlı bir sisteme. Bu sistemde normal hdd çıkarılıp yerine ssd vs. koyarsanız daha iyi bir sonuç alırsınız.

Mesela böyle birşey;

Yani uzun ömürlü, hızlı ve kullanışlı bilgisayar topla dediler bana (bilgisayardan hiç anlamıyorlar), ekran kartı koymazsam ileride sorun çıkar mı acaba, siz ne düşünüyorsunuz, ekran kartlı mı alayım, ekran kartsız mı?

Ekran kartı olmadan görüntü alamazsınız bu sistemde.

Yeni fark ettim ekran kartına gerek yok ise APU sistem alabilirsiniz.

Yani uzun ömürlü, hızlı ve kullanışlı bilgisayar topla dediler bana (bilgisayardan hiç anlamıyorlar), ekran kartı koymazsam ileride sorun çıkar mı acaba, siz ne düşünüyorsunuz, ekran kartlı mı alayım, ekran kartsız mı?
En azından bir RX570 koymanız gerek bence. 5000 TL bütçeniz var sonuçta. Minimum fiyata hallet dediler ise APU düşünülebilir.

Oyun oynamadikca hic bir sıkıntısı olmaz. Bence bir apu sistem toplayin ssd ile birlikte oldukça iyi günlük kullanım için ideal bir sistem olur. Gereksiz bence ekran kartı alınması.

su sistem itopyada 3000 tl. Oldukça iyi performans verecektir günlük kullanimda. Sadece kasa ile psu degistirmek gerekli olabilir itopyada seceneklerde yok diye bunu seçtim. Ssd olarak da daha uygun modeller secilebilir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200528-173438.png
    Screenshot_20200528-173438.png
    109,9 KB · Görüntüleme: 71
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı