500W Aerocool güç kaynağı fan sesi yapıyor

Yigitcannm

Hectopat
Arkadaşlar selam. Bende Aerocool 500W güç kaynağı var masaüstündeyken hiçbir ses yok ama oyuna girdiğim zaman GTA veya ekran kartı isteyen oyunlara fan sesim artıyor. Bunun nedenini 1 aydır çözemedim. Yardımcı olur musunuz? Fanı mı değiştirmem lazım? Ne yapmam lazım? Kasam kapalı ofis kasası yan kapağı açık halde bile aynı sorunu yaşıyorum.

Ama bu rahatsız edici, sessiz bir şekilde oyun oynamak var rahatsız edici şekilde oynamak.

Fiyat konfor ilişkisi, PSU giriş seviyesi olduğu için patlamasın yeter kafasında soğutma sistemi var. High Power PG600 olsa mesela orta seviye bir PSU olduğundan soğutması da sessiz olurdu.

Fiyat konfor ilişkisi, PSU giriş seviyesi olduğu için patlamasın yeter kafasında soğutma sistemi var. High Power PG600 olsa mesela orta seviye bir PSU olduğundan soğutması da sessiz olurdu.

Hocam neyapmam lazım bu sorun hiçbir şekilde gitmezmi servise göndersemde.

Yeni PSU'u almam gerekiyor.

Son düzenleme:

Çözülmez çünkü bu bi sorun değil. Servis sadece ürün vaadini tutmadığında bakıp hmm bunu düzeltmek lazım der. Yükte ses çıkarması normaldir yazıp geri yollarlar şimdi. Yeni PSU alman gerekiyo mu bilmem, şu an bayağı pahalılar eskisi gibi 550 liraya GD600 alınmıyo o yüzden kasayı daha uzağa koymayı kulaklık takmayı vb. dene ilk. Sana bağlı bi şey sesle idare etmek veya daha üst modele geçmek.

Kasamda hava akışı yok bundan kaynaklanma ihtimali var mı yoksa dediğin gibi model yükseltme yapmam gerekiyor.

Kasamda hava akışı yok

Olay şu, PSU'ndaki fana girili PWM değerleri var ve büyük ihtimalle watta bağlı değişiyor. Mesela 200W için %40 dönüyosa 300W için %70 dönüyor. Yani sen psuyu dışarı da alsan yanına vantilatör de koysan buzdolabına da atsan o değerler watta göreyse yine 300w %70 döner ve yine ses yapar. Isıya duyarlı bi sensör varsa bile kasadaki hava akışı o dipteki kısıma pek fayda sağlamaz zaten hava almaktan çok içerden havayı dışarı atmaya yarar PSU fanı.

Msı MAG A600dn 600W 80+ Power Supply bu model PSU alınır mı? Fanı falan sessiz çalışır mı?

Msı MAG A600dn 600W 80+ Power Supply bu model PSU alınır mı? Fanı falan sessiz çalışır mı?

Düşük gürültülü fan yazmışlar ama PSU 80+ yani bronz bile değil o yüzden sanmıyorum yükte sessiz çalışacağını. Şöyle olabilir, 500w yerine 600w geçtiğin için %85 yerine %70 yüke sokarsın o yüzden daha az gürültülü çalışır. Ben ucuzlar arasından High Power 500 85 bronz kullanmıştım fena değildi sesi rahatsız edici düzeyde değildi.

Hocam bana güzel sessiz çalışabilecek güç kaynağı önerisi yapar mısın bu iki model nasıl
XPG Pylon550b-bkceu Pylon 550W 80+ bronz güç kaynağı.
XPG Pylon550b-bkceu Pylon 550W 80+ bronz güç kaynağı.

Ekran kartına u. V, PSU arkasına küçük fan bağlanabilir bunlar dışında çözüm yok PSU giriş seviyesi.

Başka hiçbir ihtimal yok değilmi en kötü fanını değiştirsem yine aynı sorunu yaşar mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…