500W Güç kaynağı R3 3100 sistem için yetersiz mi?

bedirhan duran

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistemim
-R3 3100 O.C
-MSI Ventus GTX 1660 Super
-a 320 S2H
-8x2 3000 MHz Corsair Vengeance
-120mm sıvı soğutma
-5 RGB fan-2 RGB'siz fan
-RGB kontrolcü
-250GB M.2 SSD-1TB HDD 300GB HDD 500GB HDD
-500W güç kaynağı

En son evde boş duran 500GB'lık HDD buldum ve taktım, taktından sonra PC saçmalayama başladı, kendi kendine reset atıyordu internetten çözümü buldum bu sefer PC yük altında iken çat diye siyah ekran vermeye başladı. Format atsam düzelir mi? PC içinde 1600GB'lık veri olduğundan dolayı formata pek yanaşmıyorum ama işe yarayacaksa atabilirim. Sorun donanımsal mıdır yazılımsal mı?

HDD'yi taktıktan sonra mı oldu bu? HDD kaynaklı olabilir bu problem, PSU modeli nedir 5V kanalına bakalım.

Bana kalırsa evet olabilir ama reset atması sıcaklıktan da kaynaklanıyor olabilir ama sanmıyorum. Güç kaynağının marka ve modeli nedir?

Aslında 12V kanalından 500W'a yakın güç veriyorsa yeterli. Modeli nedir?
Bana kalırsa evet olabilir ama reset atması sıcaklıktan da kaynaklanıyor olabilir ama sanmıyorum. Güç kaynağının marka ve modeli nedir?
HDD'yi taktıktan sonra mı oldu bu? HDD kaynaklı olabilir bu problem, PSU modeli nedir 5V kanalına bakalım.
FSP 500W
evet hdd takmadan önce böyle bir proglem yoktu ve oynadığım oyun en son taktığım hdd de değil
sadece yük altındayken oluyor

FSP'nin hangi 500W'ı? Kasanın arkasını açıp bakabilirsin direkt, böyle zor olur. İstersen fotoğraf at.

@bedirhan duran hocam bende RX 580 armo ve 3100 var Corsair 550W 80+ kullanıyordum hiçbir sıkıntı yaşamadım ama tek M.2 SSD 2x8GB RAM vardı bende de.

@bedirhan duran harcamaz, TDP değerinden bahsediyorsun büyük ihtimal ama o soğutucunun harcadığı enerji değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…