500W güç kaynağındaki sertifika farkı nedir?

Mert ArdaT

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşımdan 500W güç kaynağı (FSP500-60AHBC 500W 80+ PSU) alacağım herhangi bir sertifikası olmadığını söylüyor fakat ChatGPT de en alt seviye 80 Plus white diyor nasıl oluyor bilen biri anlatabilir mi, sertifika olmazsa ne olur?

ChatGPT'nin FSP'nin kataloğundan haberi yoktur belki. Firma herhangi bir sertifika olmadiğını ama %85 verimlilik sağladığını ifade ediyor.

Screenshot_20250201_004048_Samsung Notes.jpg

Kataloğun tamamı için link;

Sertifika olmasi ya da olmaması da fazla bir şey ifade etmiyor. Neticede eski bir model.

Kanka sertifikası yoksa bombadır varsa kalitelidir tabii ki de tüm sertifikalı yazanlar gerçek değil iyi marka sertifikalı alman gerek.

FSP markasinin cikarmis oldugu en kotu PSU'larda ilk 3'e girecek bir urun. Kapasitorler ve bobinleri cok kalitesiz ki bu durum verimliligine ve sertifikasinin olmamasina yansimis.

@Vertax "sertifikası yoksa kötüdür, varsa iyidir" genellemesi yapılamaz. Çünkü 80+ sertifikası sadece PSU'nun verimliliği ile alakalıdır, iç yapısı veya kalitesi hakkında bir veri sunmaz. Yüksek verimlilik, düşük kaliteli devre elemanları ile de sağlanabilir ki piyasada bu şekilde üretilmiş PSU'lar da var.

@Vertax "sertifikası yoksa kötüdür, varsa iyidir" genellemesi yapılamaz. Çünkü 80+ sertifikası sadece PSU'nun verimliliği ile alakalıdır, iç yapısı veya kalitesi hakkında bir veri sunmaz. Yüksek verimlilik, düşük kaliteli devre elemanları ile de sağlanabilir ki piyasada bu şekilde üretilmiş PSU'lar da var.
kanka deneyimimle ilgili konusacam sertifikalı diye bir güç kaynağı aldım önce gt 1030 vardı bir sıkıntı çekmedim sonra rx 5600 ekran kartına geçtim bir sıkıntı çekmedim sonra gtx 1070 ekran kartına geçtim ve pc oyunun ortasında sıkıntı yaşamaya başladı kendim halledemedim önce ekran kartı ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşündüm çok yakın bir bilgisayarcıya götürdüm ve baktı ki güç kaynağı yetersiz kalıyormuş sertifikalı diye aldığım güç kaynağında sertifika yokmuş ve içindeki sarmal ve bobinler yetersizmiş daha kaliteli ve gerçek sertifikalı bir markaya geçtim ve bu konuyu araştırdım gerçekten ve markalı bir güç kaynağı alman gerekiyormuş.

@Vertax örneğinizden yaptığınız çıkarımlar pek de birbiri ile alakalı değil. Yeterli gücü verebilen ve sertifikasız bir model de almış olsanız, kalitesiz de olsa o sistemi besleyebilirsiniz.

PSU'nun bir sistemi besleyebilmesinin 80+ sertifikası ile herhangi bir ilgisi yok.

içindeki sarmal ve bobinler yetersizmiş

Buna hiç girmeyeceğim, konu çok uzar.

@Vertax örneğinizden yaptığınız çıkarımlar pek de birbiri ile alakalı değil. Yeterli gücü verebilen ve sertifikasız bir model de almış olsanız, kalitesiz de olsa o sistemi besleyebilirsiniz.

PSU'nun bir sistemi besleyebilmesinin 80+ sertifikası ile herhangi bir ilgisi yok.

Buna hiç girmeyeceğim, konu çok uzar.

Kanka neye göre sertifikla veriliyor ona bak sadece anlacaksın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı