500W Kasa Tavsiyesi

Bütçe
500-600

blessx

Megapat
Makaleler
1
R3 3100 + GTX 1660S sistem toplayacağım. Çok araştırdım ancak bütçeme uygun bir kasa henüz bulamadım. İkisi bir arada en fazla 600 TL’ye çıkabilirim.

Aklımda olan kasalar:
Powerboost VK-P3301B
Dragos Godwin 600W 80+
Dark Raider 500W

Forumda Powerboost kasalar PSU’dan dolayı önerilmiyor. Bu markanın herhangi bir kasasını deneyimleyip sorun yaşayan var mı?
Bu üç kasadan hangisini almalıyım?
Farklı bir öneriniz varsa ve belirtirseniz çok sevinirim. Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

PB ve Dragos gibi markalardan çoğu bileşen konusunda uzak durmanızı tavsiye ederim. Genelde kalitesiz ürünler üreten markalar. İlla o üçü arasından biri alınacaksa kesinlikle Dark Raider derim. En azından diğer iki seçeneğe göre çok daha kaliteli bir PSU kullanmış olursunuz. Kasa da çok kötü sayılmaz. Bu bütçede gayet kullanılabilir bir kasa. Alternatif olarak bütçeyi 28 TL aşabilirseniz bunu öneririm ;

Ön panel mesh. İçinde Aerocool VX Plus 500W güç kaynağı ile geliyor. 2 adet fanı var. Biri önde olan düz siyah fan, ikincisi ise arkadaki Adreslenebilir RGB egzoz fan.

Ayrı olarak şu iki ürünü öneririm ;

596.89 TL tutuyor.

PB ve Dragos gibi markalardan çoğu bileşen konusunda uzak durmanızı tavsiye ederim. Genelde kalitesiz ürünler üreten markalar. İlla o üçü arasından biri alınacaksa kesinlikle Dark Raider derim. En azından diğer iki seçeneğe göre çok daha kaliteli bir PSU kullanmış olursunuz. Kasa da çok kötü sayılmaz. Bu bütçede gayet kullanılabilir bir kasa. Alternatif olarak bütçeyi 28 TL aşabilirseniz bunu öneririm ;

Ön panel mesh. İçinde Aerocool VX Plus 500W güç kaynağı ile geliyor. 2 adet fanı var. Biri önde olan düz siyah fan, ikincisi ise arkadaki Adreslenebilir RGB egzoz fan.

Ayrı olarak şu iki ürünü öneririm ;

596.89 TL tutuyor.

Öncelikle ilginiz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Dark Raider kasa da aynı Aerocool güç kaynağını kullanıyor. Sizce aradaki 100 TL farkı ödemeye değer mi?

Öncelikle ilginiz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Dark Raider kasa da aynı Aerocool güç kaynağını kullanıyor. Sizce aradaki 100 TL farkı ödemeye değer mi?
Hangisi için değer mi? Prime ARGB V4'mü zalman, aerocool ikilisi için mi?

Soruma cevap alamadığım için şöyle yanıtlayayım ;

@blessx Prime ARGB V4 için RGB meraklısı değilseniz o kadar fiyat farkına değeceğini sanmıyorum. Ama Zalman ZM-T7 ve VX Plus 500W için değer. Hocam bu arada belirtmiş olayım. VX plus sertifikasız bir seri. Yine kalitelidir. Ama almışken sertifikalı almak en mantıklısı. Eğer bütçeniz varsa VX Plus yerine kesinlikle bunu alın ;

Eğer bütçe yetmiyorsa VX Plus alın.

Son düzenleme:
Hangisi için değer mi? Prime ARGB V4'mü zalman, aerocool ikilisi için mi?
Her ikisi için de soruyorum. Fan sayısı olarak önerdiğiniz iki ürün de 2 fan içeriyor. Dark Raider modelinde 3 fan var, ekstra olarak da üstteki boşluğa 1 fan daha takmayı planlıyorum. Soğutma olarak dark kasası daha iyi olur diye tahmin ediyorum ancak bu şekilde bir kasa kullanmadım daha önce, o yüzden fikirleriniz benim için önemli.

Her ikisi için de soruyorum. Fan sayısı olarak önerdiğiniz iki ürün de 2 fan içeriyor. Dark Raider modelinde 3 fan var, ekstra olarak da üstteki boşluğa 1 fan daha takmayı planlıyorum. Soğutma olarak dark kasası daha iyi olur diye tahmin ediyorum ancak bu şekilde bir kasa kullanmadım daha önce, o yüzden fikirleriniz benim için önemli.
Dediğim gibi Aerocool Prime ARGB V4 yerine imkan varsa Zalman ZM-T7, Highpower ECO 500W öneririm. Eğer bütçe yetmiyorsa Zalman ZM-T7 ile Aerocool VX Plus 500W alın.

RGB meraklısı değilim açıkçası, ya da sırf RGB için aradaki fiyat farkını ödemek istemiyorum diyeyim. Önerdiğiniz Zalman ile Dark Raider arasında kararsızım. Bütçe durumuna göre karar verip satın alacağım. Yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim.

Ayrıca yardımcı olmak isterseniz toplayacağım sistem bu linkte mevcut. Ekran kartı olarak Gigabyte OC modelini alacağım. Önerilerinizi duymak isterim açıkçası. İyi forumlar.

RGB meraklısı değilim açıkçası, ya da sırf RGB için aradaki fiyat farkını ödemek istemiyorum diyeyim. Önerdiğiniz Zalman ile Dark Raider arasında kararsızım. Bütçe durumuna göre karar verip satın alacağım. Yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim.

Ayrıca yardımcı olmak isterseniz toplayacağım sistem bu linkte mevcut. Ekran kartı olarak Gigabyte OC modelini alacağım. Önerilerinizi duymak isterim açıkçası. İyi forumlar.
Sistem için isteklerinizi belirtir misiniz? Elinizde olan parça var mı yoksa hepsini alacak mısınız? 1660 Super şart mı?

Sistem için isteklerinizi belirtir misiniz? Elinizde olan parça var mı yoksa hepsini alacak mısınız? 1660 Super şart mı?
Elimde sadece 480 GB SSD mevcut. Diğer parçaların hepsini satın alacağım. Vade farksız taksitten dolayı n11 sitesini tercih ettim. 1660 Super şart değil tabiki ama bu fiyat aralığında en iyi bu kartı bulabildim, yazılım açısından nvidia kart kullanmak istiyorum sadece. Yoksa AMD de olabilir tabiki. Bütçem 4500 civarında.

Elimde sadece 480 GB SSD mevcut. Diğer parçaların hepsini satın alacağım. Vade farksız taksitten dolayı n11 sitesini tercih ettim. 1660 Super şart değil tabiki ama bu fiyat aralığında en iyi bu kartı bulabildim, yazılım açısından nvidia kart kullanmak istiyorum sadece. Yoksa AMD de olabilir tabiki. Bütçem 4500 civarında.

4476.07 TL

Hocam ben sistemi şu şekilde güncelledim. Ryzen 5 2600 var. Güncellemeye açık bir işlemci. 1650 Super seçmemin sebebi hem NVIDIA istemeniz, hem de 2x8 dual channel RAM kullanabilmek.

Kasa olarak yukarıda attığım seçeneklere göre daha kaliteli bir kasa kullandım. Böyle çok daha iyi oldu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı