500W PSU PCH Arc V1 sistem sisteme yetmiyor mu?

zalf430

Hectopat

Pch Arc sistemi kullanıyorum OCCT de stres testi yaptığımda işlemci en fazla 3.90 GHz oluyor daha üstüne çıkmıyor ve birkaç dakika sonra kendini 3.30GHz'ye sabitliyor. Hiç 4.40GHz olduğunu göremedim. Power testi yaptığımda ise ekran kartı 180watt çekerken işlemci 65watt çekiyor. Undervolt veya farklı bir şey yapmalı mıyım gerek var mı? Bu arada oyunlarda gayet akıcı bir şekilde oynayabiliyorum ama sistem kendini tam kullanamıyor gibi hissediyorum. Oyunlardaki kullanımı görmek istiyorsanız atabilirim fotoğraflarını. Eğer PSU değişmek şart ise değişemem arkadaşlar ama undervolt gibi ayarlamalar yaparak sorun çözülebiliyorsa yaparım.
Oyun içi watt kullanımı çok daha düşük onların fotolarını da atacağım.

Chivalry 2 oyunundan kullanımlar.

Son görselde 36watt işlemci. 33watt olduğunu bile gördüm neden bu kadar düşük?

Ekran Görüntüsü (10).png

HD foto. 33.4w cpu.

@Andar Han bilgin varsa yardımcı olabilir misin?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    507 KB · Görüntüleme: 20
  • Ekran Görüntüsü (5).png
    Ekran Görüntüsü (5).png
    174,7 KB · Görüntüleme: 21
  • Ekran Görüntüsü (6).png
    Ekran Görüntüsü (6).png
    168,3 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20241029_005627.jpg
    IMG_20241029_005627.jpg
    117,5 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20241029_005622.jpg
    IMG_20241029_005622.jpg
    108,8 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Değerleriniz normal gözüküyor. İşlemciniz 33.4W (ki o işlemci için 4GHz frekansa gore güzel bir değer) güç çekerken, ekran kartınız %98 veya %99 yüke kadar çıkiyor. Demek ki işlemciniz, ekran kartını rahatlıkla besleyebiliyor. Youtube üzerinden sizin kombinasyonunuz ile aynı test videolarında da benzer değerler mevcut.

Anlık drop gibi sorunlar yaşamıyorsanız. Bu şekilde kullanılabilir.

Değerleriniz normal gözüküyor. İşlemciniz 33.4W (ki o işlemci için 4GHz frekansa gore güzel bir değer) güç çekerken, ekran kartınız %98 veya %99 yüke kadar çıkiyor. Demek ki işlemciniz, ekran kartını rahatlıkla besleyebiliyor. Youtube üzerinden sizin kombinasyonunuz ile aynı test videolarında da benzer değerler mevcut.

Anlık drop gibi sorunlar yaşamıyorsanız. Bu şekilde kullanılabilir.
Drop sorunu yaşamıyorum ama ekran kartı 180watt ta çalışsa fps artışı sağlanmaz mı?

@zalf430 oyuna göre değişecektir. Her oyun, CPU veya GPU'yu aynı şekilde zorlamıyor. Misal şu video, hem değerler hem de oyun sayısı açısından kapsamlı tutulmuş. Kendiniz de karşılaştırabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Diğer taraftan, 12400F ile power limit kaldırılınca daha fazla güç çekmesi ve biraz daha iyi performans alması sağlanabilir ama bildiğim kadarı ile çok da değecek bir artış olmuyor.

@zalf430 oyuna göre değişecektir. Her oyun, CPU veya GPU'yu aynı şekilde zorlamıyor. Misal şu video, hem değerler hem de oyun sayısı açısından kapsamlı tutulmuş. Kendiniz de karşılaştırabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Diğer taraftan, 12400F ile power limit kaldırılınca daha fazla güç çekmesi ve biraz daha iyi performans alması sağlanabilir ama bildiğim kadarı ile çok da değecek bir artış olmuyor.

Değerleri karşılaştırdım benimkiyle arasında bir fark yokmuş harbiden. Ben 500w psu bu sisteme yetmiyor sanıyordum. Teşekkürler yardım için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı