500W PSU Ryzen 7 1700 sistemde sorun yaratır mı?

guneralp

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Kavaklıdere, Ankara
Merhaba sosyal sakinleri,
Halihazırda elimde olan sistemimde 500W Frisby PSU kullanıyordum. Kasamın alanı çok dar, kabloları koyabileceğim bir yer olmadığı için, kasanın arkasındaki dar bir alana kabloları sıkıştırmıştım. Kasayı hareket ettirdiğimde, dumanlar çıktı. Kasayı açtığımda, anakart yükseltme vidalarının arkasındaki sarı yerler kabloya değip, kabloları yakmıştı. Yanan kablolar bir adet SATA ve Molex kablosuydu. Sistem sonra sorunsuz çalıştı ve bende kabloyu kesip üzerini 2 katlı kablo bandı ile kapattım. Şu anda bir sorun görünmüyor ancak asıl sorum şu;
Şimdi yeni sistem topluyorum. Toplayacağım yeni sistemde bütçeden kısmak için bu PSU'yu kullanmak istiyorum, sorun çıkartır mı? Yeni PSU alırsam bütçem çok daralacak.
Yeni sistemimin özellikleri şu şekilde:
Ryzen 7 1700.
B450M-S2H
Ballistix 8x2 16 GB DDR4 RAM 3000 MHz CL16.
VTX3D R9 270 2 GB 256b.

Kesinlikle o PSU'yu yeni sistemde kullanma. Aklından bile geçirme yani.
Zaten değişeceğim ama idarelik 1-2 ay kullanmam gerekiyor. Yoksa daha düşük bir işlemci almak zorunda kalacağım. Şu anda da bir sorunu yok ancak değiştirmem gerekiyor, biliyorum.
Ocak ayından bu yana bir sorun olmadı. Ancak bu olmayacağı anlamına da gelmiyor tabii ki.

Hocam bende de Frisby PSU var. Parayı toparlayana kadar dualarla ayakta tutuyorum. Elektrik kesintisi olabileceği günler hiç bilgisayarı fişe bile takmıyorum. Elinizden geldiğince hızlı bir şekilde değiştirmeye çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…