5060 Ti sistemde düşük FPS almak

İşletim sistemi
Windows 11

AjanKopke

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5-14400F
5060 Ti 16GB
H610M-H
16GB DDR5 RAM
THERMALTIGHT PEERLESS ASSASIN 120 SE HAVA SOĞUTUCU
Meslek
Öğrenci
RAM
16GB CL36
Ekran kartı
5060Ti
Anakart
H610M-H
İşlemci
İ5-14400F
Merhaba arkadaşlar. Aldığım sistemde sadece Valorant, CS2 ve Fortnite oyunlarında internetteki benchmark videosundan tam 100 FPS düşük alıyorum (aynı işlemci, aynı ekran kartı). Sürücüler güncel, XMP 1 ayarlı, Windows'taki yapabileceğim tüm performans ayarlarını yaptım fakat düzelmedi. Çıldıracağım artık, 1 aydır çözemedim.(5060 Ti 16 GB)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Hem de adamınki 8 GB VRAM)

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Aldığım sistemde sadece Valorant, CS2 ve Fortnite oyunlarında internetteki benchmark videosundan tam 100 FPS düşük alıyorum (aynı işlemci, aynı ekran kartı). Sürücüler güncel, XMP 1 ayarlı, Windows'taki yapabileceğim tüm performans ayarlarını yaptım fakat düzelmedi. Çıldıracağım artık, 1 aydır çözemedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Hem de adamınki 8 GB VRAM)

Oyun içindeki işlemci sıcaklık değerlerin 70 civarından daha fazlaysa ve stok fanla kullanıyorsan normal. Hava soğutma veya sıvı soğutma takmalısın.

Kullanım oranlarınız nasıl? % kaç GPU % kaç CPU? Bir ısınma problemi var mı? MSI Afterburner'dan SS atabilir misin hocam.

Hocam CS2 de ise normal. Şuanda sorun var oyunda. Yeni güncelleme yüzünden nerdeyse oyunun yarısı düşük fps alıyor. Diğer oyunları bilemeyeceğim.

Oyun içindeki işlemci sıcaklık değerlerin 70 civarından daha fazlaysa ve stok fanla kullanıyorsan normal. Hava soğutma veya sıvı soğutma takmalısın.

Hayır stok fan kullanmıyorum peerless assasin 120 SE kullanıyorum CPU burger açtım Max 51 derece gördüm işlemci oyunlarda genelde yüzde 50 yine geçmiyor kullanımda, ekran kartı 80 100 arası maksimum 67 dereceyi gördüm.

Hocam CS2 de ise normal. Şu anda sorun var oyunda. Yeni güncelleme yüzünden neredeyse oyunun yarısı düşük FPS alıyor. Diğer oyunları bilemeyeceğim.

Anladım hocam CS elendi o zaman teşekkür ederim.

Kullanım oranlarınız nasıl? % kaç GPU % kaç CPU? Bir ısınma problemi var mı? MSI Afterburner'dan SS atabilir misin hocam.

Şu anda atamam yarın atarım ama dediğim gibi genellikle.

Ayrıca diğer oyunlarda problem yok, sadece bu 3 oyun.

1748365939149.png

Evet sanırsam bu oyunda işlemci darboğazı söz konusu ama çok bilgim yok darboğaz olaylarıyla, oyun içi ayarlarım bu şekilde:

1748365990931.png

1748365973167.png

1748366073101.png

Pardon aynı fotoyu 2 kere atmışım.

Valorant'a girdim burada da en düşük ayarlar ve en yüksek ayarlarda SS aldım.

Ekran görüntüsü 2025-05-27 204225.png

Ekran görüntüsü 2025-05-27 204208.png

@junichi.net

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı