5070 ile kullanılabilecek en giriş seviye anakartlar nelerdir?

ımyeh

Hectopat
Makaleler
2
Selam, bende milli anakartımız olan Gigabyte B420M S2H anakart üzerinde kurulu GTX 1660 Super ve Ryzen 5 2600X'li bir sistem var. Bunu satıp RTX 5070'li bir sistem almak istedim ancak yine çip krizi ayağına dünyada bellek fiyatları yükselmiş.

5070 ile kullanılabilecek en giriş seviye anakartlar nelerdir? DDR5 sistem isterdim ancak bellek fiyatları DDR5 özelinde aşırı yükselmiş durumda, bu yüzden sistemi parça parça elden çıkarıp RAM ve SSD'yi kullanacağım. Anakartta aradığım tek şey en az 1 adet M.2 yuvası ve DDR4 olması. Baktığımda DDR5 destekleyen anakartlar da daha pahalı DDR4'e göre.

Islemciyi 5600 yapip 5070'e gecebilirsin. Ekran karti icin anakarti degistirmene gerek yok. 5070'in fiyatlari mantikli degil bu arada, 9070 XT daha dogru secim olur.
İş amaçlı kullanmaycaksanız 5070 alıncaya kadar 9070 ya da 9070 xt tavsiye ederim.

Ekran kartı ile anakartın uyumlu olması gereken tek şey pcie versiyonu. Fakat bu da çok performansa etki etmiyor günümüz için. Burada asıl olay işlemcinin ne olacağı ve kaç watt çekeceği. Giriş seviye işlemciler için pek anakart fark etmiyor açıkçası.

Islemciyi 5600 yapip 5070'e gecebilirsin. Ekran karti icin anakarti degistirmene gerek yok. 5070'in fiyatlari mantikli degil bu arada, 9070 XT daha dogru secim olur.

Anakart değişimini yeni nesil işlemcilerle soket-güç iletme sıkıntısı olabilir diye düşünmüştüm, dediğiniz gibiyse gerek yok. Yeni nesil işlemcileri hiç takip edemedim. Tek hatırladığım AMD'nin uzun süre soket desteği vermesi.

Ryzen 5 5600 ve buna yetecek güç kaynağı işimi görecektir o halde.

Karşılaştırma sitelerinde AMD'nin kart XT imiş ben 9060 serisindeki gibi düz sanıyordum. Dediğiniz gibi ekran kartında da AMD tarafı mantıklı duruyor, aynı paraya bir tık üst performans.

Sanırım hepinizi alıntılayamadım, çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Son bir soru. Bana tam işlemci modeli verebilir misiniz? 2K çözünürlükte AAA oyunlar oynayacağım.

5600 - 4200 TL ~
5600X - 5200 TL ~

Ryzen 7 serisine çıkmam mantıklı ve faydalı olur mu? Oraya çıkarsan AM5'e mi çık dersiniz?

5600 ile 5600X arasında 2 3 FPS varmış, o yüzden 5600 alacağım. Ürünü ikinci el almaya karar verdim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…