5070 Ti 7800x3D sistem için 2K monitör tavsiyesi

Etzel40

Hectopat
Daha fazla  
Yeni topladığım 5070 Ti 7800x3D sistemim için monitör arıyorum. Forumda biraz göz gezdirdikten sonra şu monitörlerin çok önerildiğini gördüm, özellikle @bluerr hocam tarafından:

Şimdi size sorum şu: Genelde FPS oynuyorum ama hikâyeli oyun da oynayacağım. Bütçe olarak 15 bin TL'ye kadar diyebilirim. Sizce 240 Hz gereksiz mi olur? Çünkü yanlış bilmiyorsam bir oyunda 240 Hz aldığım zaman stabil olmayacak. 180 Hz sanki daha mı mantıklı olur, yani stabilite açısından?

Bir de son olarak Dual mode https://www.akakce.com/monitor/en-u...ot-ips-160-hz-oyuncu-u-fiyati,1161261094.html şu monitör gözüme çarpıyor, çoğu yerde de önerilmiş. Üsttekileri veya herhangi bir 2K 180 Hz monitörü boş verip böyle bir şey alsam mantıklı olur mu? Sonuçta 4K'da ekran kartı biraz giriş seviyesi kalıyor gibi ama belki DLSS'le falan oyunları ortalama FPS'lerde oynatır.
@bluerr

Curved sıkıntı çıkarmaz diyorsanız G65B kendi rakipleri arasında en hızlı panele sahip Curved istemem diyosranız ML1a alırdım.

Curved sıkıntı çıkarmaz diyorsanız G65B kendi rakipleri arasında en hızlı panele sahip Curved istemem diyosranız ML1a alırdım.
hocam curved hiç denemedim ancak va panel olduğu için az da olsa black smearing vb va panel sorunları mevcutmuş. Fps oyunlarında ne kadar olumsuz etkiler bilemiyorum

Hocam Curved hiç denemedim ancak VA panel olduğu için az da olsa Black smearing vb VA panel sorunları mevcutmuş. FPS oyunlarında ne kadar olumsuz etkiler bilemiyorum.

Sadece FPS oynayacaksan alma zaten Curved ama FPS'i ciddiye alıyorum diyorsan ML1a al ama hem hikaye hem ciddiye almadan FPS diyorsan G65B al dediğin sorunları daha önce duymadım fpsdede çok sıkıntı çıkartacağını sanmıyorum eğer o sorunlar varsa.

Sizce yukarıda atmış olduğum Gigabyte in dual modlu olanı mantıksız mı olur ? 4k 160hz/1080p 320 hz olan

Sizce yukarıda atmış olduğum Gigabyte'in Dual modlu olanı mantıksız mı olur? 4K 160hz/1080p 320 Hz olan.

Monitörü bilmiyorum ama 4K 2kya tam olarak bölünmüyor diye biliyorum ama 1080P'ye tam bölünüyor yani hatırladığım gibiyse 2kya bölünmüyorsa 2K'da normal 2K monitör gibi olmaz 1080P'de bir değişiklik olmaz diye biliyorum.

Monitörü bilmiyorum ama 4K 2kya tam olarak bölünmüyor diye biliyorum ama 1080P'ye tam bölünüyor yani hatırladığım gibiyse 2kya bölünmüyorsa 2K'da normal 2K monitör gibi olmaz 1080P'de bir değişiklik olmaz diye biliyorum.
Bu monitörün özelliği yanlış bilmiyorsam 2 çözünürlüğü de bozulmadan native veriyor olması

Bu monitörün özelliği yanlış bilmiyorsam 2 çözünürlüğü de bozulmadan native veriyor olması.

Eğer öyleyse çok mantıksız değil ama monitorun diğer özelliklerini bilmiyorum o yüzden net bir cevap veremem.

Gigabyte M27U Review rakiplerine göre konstrastı az diğer özelliklerine burdan bak kararını ver ben ml1a alırdım ama

Monitörün local dimming puanıda çok düşük etrafa parlama yapıyor parasını hak etmez bence 2 çözünürlüğü native veriyor diye.

Eğer öyleyse çok mantıksız değil ama monitorun diğer özelliklerini bilmiyorum o yüzden net bir cevap veremem.

Gigabyte M27U Review rakiplerine göre konstrastı az diğer özelliklerine burdan bak kararını ver ben ml1a alırdım ama

Monitörün local dimming puanıda çok düşük etrafa parlama yapıyor parasını hak etmez bence 2 çözünürlüğü native veriyor diye.
2 si farklı monitör olabilir mi 27up versiyonuyla

valla yine g65 indirimi kovalıyorum ama fikir almak istedim. Bazı yabancı forumlarda bu zamanda 2k monitör almak mantıksız falan diyen çok.

2 si farklı monitör olabilir mi 27up versiyonuyla

valla yine g65 indirimi kovalıyorum ama fikir almak istedim. Bazı yabancı forumlarda bu zamanda 2k monitör almak mantıksız falan diyen çok.
evet farklıymış gözümden kaçmış 27upun konstrastıda fiyat bandına göre az dimming testini bulamadım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı