Ben hangi koşullarda kullandığımı üşenmedim önceki mesajıma yazdım. O şekilde kullanılınca ısınma problemi olmuyor. Sadece yaz aylarında hava sıcakken eğer klimasız ortamda kullanılırsa fanlı kasalara göre birkaç derecelik fazla ısınma olabilir o kadar ama klimalı odada hiçbir sorun yaşanmıyor.
75W TDP değeri olan 7950x3D, 250W TDP olan masaüstü RTX 4090 var da ben onları mı aldım?
Yaz aylarında klima o işi yeterince iyi yapıyor. Kış aylarında da kasanın içinde hava sirkülasyonu için fan olmasa bile kasanın her tarafının açık olması nedeniyle bileşenlerin yarattığı ısı çok daha hızlı şekilde kasadan uzaklaşıyor. Orada ısınıp kasadan uzaklaşan havanın yerini de odadaki daha taze olan yeni hava alıyor. Bu da oda sıcaklığı fazla olmadığında ekstra dikkate değer bir artış olmamasını sağlıyor. Bu uzay montaj kasayı daha önce başka birinden görüp özenmiştim, alırken de bazı şüphelerim vardı ama 1.5 yıldır çok memnunum. Kasa açık olduğundan toz da tutmuyor.
Tabii kasanın içine sıvı dökülürse ya da bir parça düşerse o zaman büyük sorun olur orası ayrı konu.