Bu kasanın tek riskli olduğu şey açık olduğu için içine sıvı ya da bir cisim düşürme ihtimali.
Önceki mesajda belirttim, haftalarca açık kalıyor bilgisayarım. Elektrik kesintisi olmadığı sürece kendim kapatmıyorum çünkü her açışta BIOS'un 1.5 dakika gelmesini beklemek istemiyorum. Kabul etmemekte ısrar ediyorsun; uygun ortam sıcaklığında kullanılıyorsa ısınma sorunu yok ki bileşen ömrü kısalsın...
1999 yılından beri aktif bilgisayar kullanıcısıyım, ilk defa uzay montaj kasaya sistemi 1.5 yıl önce topladım. Bu sürede bir defa bile içini temizlemedim çünkü kasanın toz tutacak bir içi yok. Radyatöründe bile tıkamayı bırak aşırı ince tek tük toz görüyorum bu sürede, toz toplama konusunda hiç tartışmayacağım şekilde çok daha iyi bu kasalar.
30+ derece ortam sıcaklıklarında bu kasaları fansız kullanmadığın sürece ısınma riski falan yok. Hava sirkülasyonu olmadan 21, hava sirkülasyonlu 23 derecedeki değerlerimi söyledim. Forumda millet 500 fanlı kasalarıyla 7950x3D niye 89 dereceye çıkıp throttle durumuna giriyor diye ağlarken ben çok basit şekilde varsayılan ayarda 89 dereceye çıkınca uygulayacağı pompa ve fan devrini 75 dereceye düşürdüm. 1 saat de stres testi yapsam (ki yaptım) 79-80 derecede kalıyor. Oyunlarda 55 dereceyi bile sadece CPU kullanan oyunlarda görüyorum, bugün Halo Infinite oynadım, 47-48 derecede geziyor işlemci. Neyin uzun vadede ısınma riski olacak?