50bin TL laptop önerisi

Bütçe
50000

Metehan A.

Hectopat
Lenovo IdeaPad 5 Pro kullanıyorum. Benzer şekilde metal kasa, kompakt ve şık tasarım, 2K veya üzeri çözünürlük, ince çerçeveli ekran ve RTX 4060/4070 gibi daha oyun odaklı bir laptop arıyorum. Hem taşınabilir hem güçlü olmasını istiyorum, bu fiyat aralığında dediğim özellikte bir laptop bulamadıysanız önerilere açığım, ama dediğim kasa tipinde ve çözünürlüğünün yüksek olması önemli benim için.

İstediğiniz şey biraz zor. Taşınabilirlik yüksek performans ve 2k ekran aynı anda maalesef çok zor. Performansdan feda ederim derseniz yukarıdaki msi çok güzel bir cihaz.
Ama 1080p olsun 15.6" olsun derseniz seçenekler artıyor

Lenovo IdeaPad 5 Pro kullanıyorum. Benzer şekilde metal kasa, kompakt ve şık tasarım, 2K veya üzeri çözünürlük, ince çerçeveli ekran ve RTX 4060/4070 gibi daha oyun odaklı bir laptop arıyorum. Hem taşınabilir hem güçlü olmasını istiyorum, bu fiyat aralığında dediğim özellikte bir laptop bulamadıysanız önerilere açığım, ama dediğim kasa tipinde ve çözünürlüğünün yüksek olması önemli benim için.
Şimdi hocam şöyle bir durum var. 1440p çözünürlük laptopta hoş oluyor. Ama 4060,4070 mobil işlemciler bu çözünürlüğü oyunlarda ancak besleyebiliyor.

Hem kompakt, taşınabilir tasarım hem oyun odaklı demişsiniz. Bunlar maalesef beraber olmuyor. Görece ince, taşınabilir kasalarda ekran kartının düşük güçteki versiyonunu koyuyorlar. Böylece performans hepten düşüyor. 1440p'yı beslemesi çok zor gözüküyor.

Öncelik belirleyip oradan ilerlemek lazım.

Şimdi hocam şöyle bir durum var. 1440p çözünürlük laptopta hoş oluyor. Ama 4060,4070 mobil işlemciler bu çözünürlüğü oyunlarda ancak besleyebiliyor.

Hem kompakt, taşınabilir tasarım hem oyun odaklı demişsiniz. Bunlar maalesef beraber olmuyor. Görece ince, taşınabilir kasalarda düşük voltajlı 4060 koyuyorlar. Böylece performans hepten düşüyor.
------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu attıklarım mesela olur, aourus satın alma yerinde stok yok diyormuş İstanbul'da stok varmış sadece, Legion ise gayet güzel isteklerimi karşılıyor ama farklı seçenekleri de arıyorum şuan.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu attıklarım mesela olur, aourus satın alma yerinde stok yok diyormuş İstanbul'da stok varmış sadece, Legion ise gayet güzel isteklerimi karşılıyor ama farklı seçenekleri de arıyorum şuan.
Attıklarınız güzel de taşınabilir değil ki hocam. Bildiğimiz hantal gaming laptop u işte :)

İlkinin harici ekran kartı yok dolayısıyla pil ömrü düşük olacak. Bir de o parayı verip o işlemcili laptop almak doğru değil. Tamam kasası metal, malzeme kalitesi güzel ama 35 bin liralıkla Lenovo LOQ'tan yüzde %15 daha iyi performans veriyor. Kilo olarak da ekstra bir hafifliği yok.

İkinci biraz daha ince duruyor yine 2.3 kg tuğla gibi laptop.

Attıklarınız güzel de taşınabilir değil ki hocam. Bildiğimiz hantal Gaming laptopu işte :)

İlkinin harici ekran kartı yok dolayısıyla pil ömrü düşük olacak. Kilo olarak da ekstra bir hafifliği yok.

İkinci biraz daha ince duruyor yine 2.3 kg tuğla gibi laptop.

Bende IdeaPad 5 Pro var baktım şimdi kilosuna 1.9 diyor, 2.3 çok da kötü değildir bence. Ekran kasa oranı yüksek, malzeme kalitesi alüminyum(metal), çözünürlüğü yüksek olsa yeter aslında attıklarımdaki gibi azıcık Slim bir model olsun yani. Çok Slim olunca soğutma yetersiz kalıyor tencere gibi oluyor, yani benimkinden biraz daha büyük bir PC olmasında sıkıntı yok, fan için ağırlıktan vazgeçebilirim sıkıntı yok.

Bende İdeapad 5 Pro var baktım şimdi kilosuna 1.9 diyor, 2.3 çok da kötü değildir bence. Ekran Kasa oranı yüksek, Malzeme kalitesi Aliminyum(metal), Çözünürlüğü yüksek olsa yeter aslında attıklarımdaki gibi slim bir model olsun yani.
Evet 2.3 bir gaming laptopu için normal. Ben kompakt yazınca konuya daha hafif modellere bakıyorsunuz sandım.

O zaman lenovo legion serisi AMD 7435 harici işlemcisi olan, 1440p ekranlı herhangi bir model işinizi görür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı