50CC scoter ile kaldırımdan inince yağ damlatması yaşanabilir mi?

Pledo

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Selamlar dostlar. Bugün güzel şehirimin, güzel yerleşim noktası olan Ankara da yaşıyorum. Bugün düz yolda giderken parkın arkasına bir motor/araba yolu yapmışlar. Böyle tek şeritli, bende de 50/80CC scoter var. Rodajda diye her gün 30-40 kilometre yapıyorum, yapmışken de orayı görüp girmek istedim ve girdim. Hızım ortalama 35-40 civarındaydı. Arabalar gelip giderken sağ tarafımda park halinde arabalar gördüm. Burada park yeri mi varmış ya? Diye bakarken önüme bir döndüm ki kaldırım.

Kaldırımın boyu ortalama 1 karış vardı. Dümdüz yolun oraya neden bir yükselti yapmamışlar da kaldırım duruyor, arabalar oradan inip neden oraya park ediyor? Oradaki park yapanlar o kaldırımdan nasıl çıkıyor da yolu kullanıyor bilmiyorum. Tam önüme çevirdiğim an kaldırımdan hızla indim. Tam inerken oturuyordum bir anda ayağa kalktım ki ağırlık varsa düzelsin diye. Motorün üstünde gidonu tutuyorum, ayaktayım ve o şekilde kaldırımdan indim. Hiçbir garip ses gelmedi.

Sonrasında sağa çektim, iyice, detaylı bir şekilde motorda bir şey var mı diye baktım. Yağ kaçırmıyordu, altını sanırım vurmadı, hava filtresinde, egzozda, yağ filtresinde hiçbir şey yoktu ama içim rahat etmedi. Oturdum ve 10 dakikaya yakın ya burayı kim niye yapar diye düşündüm.

İlerleyen günlerde bana bir sıkıntı çıkartır mı? Ortalama olay olduktan sonra 15 kilometre sürdüm, bir yağ akıtma gibi sorun yoktu.

Yorumlarınız içimi rahatlatması açısından önemli, böyle bir olayı yaşayan biri varsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç bir şey olmaz. Gönül rahatlığıyla kullanmaya devam edebilirsin. Kaldırımı çıkmaya çalışsan muhtemelen daha çok hasar olurdu. İnerken bir şey olmaz.

Hiç bir şey olmaz. Gönül rahatlığıyla kullanmaya devam edebilirsin. Kaldırımı çıkmaya çalışsan muhtemelen daha çok hasar olurdu. İnerken bir şey olmaz.
Öyle mi? Çıkmaya çalışırken ön teker yukarıda kaldığı için mi daha çok hasar oluyordu? ben indiğim noktaya baktım da bir şey yoktu dediğiniz gibi, teşekkür ederim.

Öyle mi? Çıkmaya çalışırken ön teker yukarıda kaldığı için mi daha çok hasar oluyordu? ben indiğim noktaya baktım da bir şey yoktu dediğiniz gibi, teşekkür ederim.
Çıkmaya çalıştığında tekerlek tam kaldırımın köşesine çarpıp jantı kırılabilirdi, lastiik patlayabilirdi, amortisör patlayabilirdi. Ama inerken sadece amortisör biraz fazla çalışmış olur. Herhangi bir sorun olmaz ama yine de tekrarlamamakta fayda var.

Çıkmaya çalıştığında tekerlek tam kaldırımın köşesine çarpıp jantı kırılabilirdi, lastiik patlayabilirdi, amortisör patlayabilirdi. Ama inerken sadece amortisör biraz fazla çalışmış olur. Herhangi bir sorun olmaz ama yine de tekrarlamamakta fayda var.
Yok yok bir daha tekrarlamam diye düşünüyorum, o yolu dediğim gibi bilmiyordum, kötü bir deneyim oldu.
Jantlarda da dediğiniz gibi bir sorun yoktu, ben ilk hamle de teker patladı zannettim de bir şey olmamıştı, tekrardan teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı