ihtiyar.gamer
Hectopat
Daha fazla
Oyun oynanmayacak.
Herhangi bir PC yoracak program kullanılmayacak.
Sade günlük işler için, çocukların morpa ve benzeri uygulamaları kullanacakları bir PC toplamaya çalışıyorum.
Tabii burada önemli husus uzun süre idare edebilecek (7 8 yıl en az) bir PC olması lazım.
Ben şöyle bir sistem topladım.
ND4F3XUS kodlu Özel Toplama Bilgisayar
Yardımcı olursanız sevinirim.
Oyun oynanmayacak.
Herhangi bir PC yoracak program kullanılmayacak.
Sade günlük işler için, çocukların morpa ve benzeri uygulamaları kullanacakları bir PC toplamaya çalışıyorum.
Tabii burada önemli husus uzun süre idare edebilecek (7 8 yıl en az) bir PC olması lazım.
Ben şöyle bir sistem topladım.
ND4F3XUS kodlu Özel Toplama Bilgisayar
Yardımcı olursanız sevinirim.
Kafam karıştı k.bakmayinTopladığınız sistemde ekran kartı yok. O fiyat bandında APU sistemlere göz atın derim ama o fiyata da düzgün bir APU bulamazsınız. Bütçenizi 1000 TL arttırabilirseniz bu sistemi önerebilirim: SUNSHINE APU RGB - Game Garaj
Açıkçası kafam çok karıştı. Öncelikle sizi yanlış anlamış olabilirim.Topladığınız sistem çok kötü ekran kartı olmadan çalışmaz Dark DKCHMAXV12 Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe High Power HPE-500BR-A12S 500 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe AMD Athlon 3000G Çift Çekirdek 3.5 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe MSI A320M-A PRO AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 2 adet G.Skill RipjawsV Black 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 F4-3200C16S-8GVKB Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe Amd 120mm 712-000071 Hava Soğutmalı Am4 Işlemci Fanı 95w Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
SanDisk 240 GB SSD Plus SDSSDA-240G-G26 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 5063 TL tutuyor ben sistemi topladım ama @messinicocugu daha iyi bilir.
Bütçe yeterse buna bak:
O zaman 8GB yeterli olur. APU işlemci olayı da anakarttan görüntü alabilmek için şart. Yeni nesil AMD işlemcilerin büyük bir çoğunluğunda dahili grafik yongası yok.8. GB RAM yeterli olmaz mı? Sonuçta oyun oynanmayacak bu PC de.
Bir de benim anlamadigim APU işlemci şart mı? Anakarttan monitöre bağlantı çıkışı yok mu? Kafam çok karıştı bu işe
Şöyle izah edeyim. Sadece günlük işler için kullanılacak. Herhangi bir oyun veya görüntü işleyecek program kesinlikle yüklenmeyecek. Sadece monitöre 1080p görüntü gelse yeter yani. O da film maç vb izlemek için
8. GB RAM yeterli olmaz mı? Sonuçta oyun oynanmayacak bu PC de.
Bir de benim anlamadigim APU işlemci şart mı? Anakarttan monitöre bağlantı çıkışı yok mu? Kafam çok karıştı bu işe
Şöyle izah edeyim. Sadece günlük işler için kullanılacak. Herhangi bir oyun veya görüntü işleyecek program kesinlikle yüklenmeyecek. Sadece monitöre 1080p görüntü gelse yeter yani. O da film maç vb izlemek için
6500TL'ye 3200G toplanmaz hocam. 300TL daha artsa 5600G toplanır.Topladığınız sistemde ekran kartı yok. O fiyat bandında APU sistemlere göz atın derim ama o fiyata da düzgün bir APU bulamazsınız. Bütçenizi 1000 TL arttırabilirseniz bu sistemi önerebilirim: SUNSHINE APU RGB - Game Garaj
Kafam karıştı k. Bakmayin.
Oyun için mi tavsiye ettiniz yoksa ben mi yanlış anlıyorum.
Oyun oynanmayacak bu PC de. Sade günlük kullanım için. Film izleme haber siteleri gezme ve özellikle de çocukların morpa ve benzeri uygulamaları kullanması için alıyoruz. Kesinlikle oyun oynanmayacak.
Tabii dediğim gibi ben de yanlış anlamış olabilirim. Bu anakart monitöre bağlanmaz mi acaba? Ya da başka bir eksiklik mi var goruntuleme için.
Açıkçası kafam çok karıştı. Öncelikle sizi yanlış anlamış olabilirim.
Benim paylaştığım sistemde ekran kartı eksikliğini oyun odaklı mi belirttiniz yoksa ben o sistemi monitöre dahi baglayamama gibi bir problemim mi olur?
Şöyle bu PC de zaten oyun kesinlikle oynanmayacak. Sade günlük işler için. Film izleme maç izleme haber siteleri gezme ve de tabii çocukların morpa ve benzeri uygulamaları kullanmaları için alıyoruz. Oyun kesinlikle yok.
Tabii ben şöyle biliyorum. Anakart aldın mı monitore bağlayıp görüntü alabilirsin
Ama dediğim gibi ben de yanlış anlamış olabilirim. Ekran kartı eksik derken acaba monitöre bağlama konusunda anakart desteklemediği için mi yazdınız?