512 GB flash bellek vs SSD

Daha fazla  

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241210-170121_Chrome.jpg
    Screenshot_20241210-170121_Chrome.jpg
    55,5 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
PCIe standardının sahip olduğu hızlar USB'ye kıyasla çok daha yüksek, ayrıca SSD'ler bir kere takılıp uzun süre kullanılmak için yapılırken USB'ler her cihaza her zaman takılıp çıkarılabilmesi için yapılır.
Benim attığım flash 3.2 gen diye geçiyor. Yazma/Okuma hızları ne kadar demek olur bu?

512 gb kingston flash bellek buldum ve açıkçası fiyatı çok makul geldi
Aynı depolama alanına sahip ssdlerin fiyatları neden daha fazla? Flash bellekler aynı işi daha ucuza ve daha kolay taşınabilirlikle yaparken neden harici ssd alınmalı/alınmamalıdır? Ve bu flash hakkında görüşleriniz nedir?
Link'i göremiyorum.

SSD'ler SATA, Gen 3, Gen 4 olarak değişiyorlar ve fiyatlarıda değişiyor. Gen 3 olarak karşılaştırırsak Flash Bellek'ler genel olarak hızları HDD'den farksızdır, hatta daha kötü olanlarda bolca var ama M.2'ler en kötü 1.5 Gb/s hızları alabiliyorsun. USB 2.0 girişi ile baz alırsak, 500 Mb/s civarı bir hızımız oluyor. Ayrıca M.2'lerin donanımıda çok daha yüksektir Flash Bellek'e göre.

M.2 bir uzun süreli depolama, işleme, oynatma, işletim sistemi kurma cihazı ama Flash Bellek'ler ise daha çok depolama ve video gibi basit şeyleri oynatmak için uygun. İçine oyun veya Windows kurmanız kötü fikir olur. Hangisi daha mantıklı dersekte, eğer yüksek GB'li dosyaları taşıyacaksanız ve oynatacaksanız ozaman M.2 çok daha iyi. USB 3.0 ve Type-C ile dahada hızlı çalışır ama basit dosyalar ve basit işler için Flash Bellek en uygun ucuz yollu iş.

Link'i göremiyorum.

SSD'ler SATA, Gen 3, Gen 4 olarak değişiyorlar ve fiyatlarıda değişiyor. Gen 3 olarak karşılaştırırsak Flash Bellek'ler genel olarak hızları HDD'den farksızdır, hatta daha kötü olanlarda bolca var ama M.2'ler en kötü 1.5 Gb/s hızları alabiliyorsun. USB 2.0 girişi ile baz alırsak, 500 Mb/s civarı bir hızımız oluyor. Ayrıca M.2'lerin donanımıda çok daha yüksektir Flash Bellek'e göre.

M.2 bir uzun süreli depolama, işleme, oynatma, işletim sistemi kurma cihazı ama Flash Bellek'ler ise daha çok depolama ve video gibi basit şeyleri oynatmak için uygun. İçine oyun veya Windows kurmanız kötü fikir olur. Hangisi daha mantıklı dersekte, eğer yüksek GB'li dosyaları taşıyacaksanız ve oynatacaksanız ozaman M.2 çok daha iyi. USB 3.0 ve Type-C ile dahada hızlı çalışır ama basit dosyalar ve basit işler için Flash Bellek en uygun ucuz yollu iş.
2 yıl kadar önce A101'den 120 liraya 128 gb gosmart flash bellek almıştım. 2.0 gen diye geçiyordu ama saniyede 1-2 mb atabiliyordu. Hala çalışıyor ama bu hız 40 kb civarına kadar düştü.

USB 3.2 Gen 1 standardı 5 Gbps, yani 625 MB/sn'ye kadar okuma/yazma hızlarını destekliyor. USB portunun da 3.2 Gen 1 desteklemesi gerekiyor! Alttaki resimdeki Kingston SSD'nin okuma/yazma hızları ise 7000/3900 MB/sn şeklinde.
Portun destekleyip desteklemediği nasıl anlaşılır laptopta? Asus Tuf f15'im var.

2 yıl kadar önce A101'den 120 liraya 128 gb gosmart flash bellek almıştım. 2.0 gen diye geçiyordu ama saniyede 1-2 mb atabiliyordu. Hala çalışıyor ama bu hız 40 kb civarına kadar düştü.
O merdiven altı olmasından kaynaklanıyordur. Attığınız Flash Bellek hakkında hiçbir fikrim çünkü göremiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı