52.000 TL'ye RTX 5060 Ti sistem alınır mı?

Bütçe
50000 TL

ARS00

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Eskiden sistem işlerinden az çok anlardım ama yıllardır alandan uzaklaştıkça ve milyon tane seçenek çıkınca artık ne yazık ki bu işlerden pek anlamıyorum. İtopya üzerinden, aşağıda özelliklerini belirttiğim kasayı almayı planlıyorum.

Bu bilgisayarı uzun yıllar kullanmak istiyorum; güncel oyunları sorunsuz çalıştırmasını ve yazılım vb. işlerimle uğraşırken beni yarı yolda bırakmamasını bekliyorum. Bir de GTA 6 çıkınca açıp oynatsa tadından yenmez. Yaş ilerledi ama oyun bağımlılığım hâlen devam ediyor.

Sizce bu sistem bileşenleri birbiriyle uyumlu mu? Amacıma yönelik hizmet edebilir mi? Bu fiyat, bu sistemin ederi midir? Bu konularda siz değerli hocalarımın görüşlerini rica ediyorum.

"Bu değil de şu daha iyi, şunu düşün" derseniz lütfen link verin, inceleyeyim. Bütçem maksimum 50.000 TL; duruma göre 2-3 bin TL aşağı yukarı esneyebilirim. Engin bilgilerinizle desteğinizi bekliyorum.

Saygılarımla.

Jarvis Hero Creator | Intel i5-14400F | 16 GB DDR5 | PNY RTX 5070 12 GB | 500 GB SSD OEM Paket - incehesap.com neredeyse aynı fiyata RTX 5070'li sistem?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bütçe daha da çıkarsa yine RTX 5070'li sistem Apex Thunder | AMD Ryzen 5 7500F | 16 GB DDR5 | Gainward RTX 5070 12 GB | 1 TB SSD OEM Paket - incehesap.com

Şaka gibi fiyatlar gerçekten. Daha 2 ay bile olmadı 35000 TL'ye 1TB SSD'li 750F b serisi anakartlı 5060 sistemler toplanabilirken şimdi 55 bine a serisi anakartlı 500GB SSD'li 55 kya topluyorsunuz 5070 olsa ne olmasa ne? Bir kere adam anakarttan SSD'den ve RAM frekansın çalıyor. Ayrıca kasanın marka ve modeli PSU marka ve modelinden bahsetmiyorum bile. Kesinlikle şu an sıfır sistem asla alınmaz. Tek tek toplasanız sarı siteden minimum 10-15k cebinizde kalacak. Attığınız bütün linkteki sistemler asla parasını hak etmiyor haberiniz olsun.

Öneriler için sağolun hocam bir bakayım. 5060'ın 16gb olması benım ilgimi cezbetmişti.

Haklısınız hocam keşke bir zaman makinesi olsa geriye gitsem Ama ne yazık ki daha yeni almaya cesaret edecek ekonomik güce eriştiğim için mecbur günümüz şartlarında mümkün olan en iyisini ve parasının ederi olanı almak istiyorum. Farklı yerlerden toplamayı becerebilsem ve montajını yapabilsem dediğiniz çok doğru muhtemelen daha uyguna getiririm ama ne yazık ki buna yapabilecek tecrübem yok

Emin olun parçaları tek tek satın alın. En sonunda montaj işlemini bilen birine yaptırırsınız olur biter. Bakın şu anda ikinci elden 4.5k 7500F 15k 9060XT 16 GB
Sıfırdan PSU ve kasa 3K anakart 3.5k 16 GB RAM 7.5k(gülünç gerçekten fakat ikinci elden de düşünülebilir daha uygun fiyat bulunursa) 3.5k 1TB SSD ile Total hesaplarsanız 36-37k falan yapıyor kaldı ki bunu 33K bantlarına kadar alabiliyorsunuz ve elinizde 7 bin TL para kalıyor 40 bin bütçe düşünürsek.
Ki 40 bin bütçede gerçekten kasası PSU'su SSD'si veya RAM'i kötü olan yani illaki bir parçası kötü olan kasalara para vermektense bu yol çok daha mantıklı.
İlgili videoyu atıyorum mutlaka izleyen rehber niteliğinde.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…