520 Mbps internet için yayın ayarı önerisi

HasNickTR

Hectopat
Herkese öncelikle iyi Sosyaller. Twitch üzerinden düzenli yayınlar yapmak istiyorum. Zaten YouTube'u düzenli olarak kullanmaktayım. 1080p 60 pfs yayın için kaç bitrate vermeliyim? Ayrıca sistemim AAA oyunlarda yayın yapma için yeterli mi ekstra bir ayar yapmam gerekiyor mu?
Sistem özelliklerim:
  • CPU: Ryzen 5 3600X.
  • GPU: RX 5700 XT.
  • RAM: 2x8 3000MHz.
  • Anakart: ASUS B450M Dragon.
  • İnternetim ise ektedir.

Yeni Hız.PNG

6-8k arasi yeterlidir 1080p icin ancak 3600X yayin icin cok da guclu bir islemci degil. Ya islemciyi 5700X tarzi bir seye yukseltmenizi ya da ekran kartini NVIDIA RTX - AMD 7000 serisinden almanizi oneririm.

İşlemciyi 5600X e yükseltmeyi düşünüyorum 1-2 aya. Açıkçası ekran kartım bayağı güçlü yayını ekran kartından yapabilme gibi bir şansım var mı?

İnternet sağlayıcın hangisi?

Turkcell Superonline.

İşlemciyi 5600X e yükseltmeyi düşünüyorum 1-2 aya. Açıkçası ekran kartım bayağı güçlü yayını ekran kartından yapabilme gibi bir şansım var mı?

Turkcell Superonline.

AMD'lerde RX 7000'den oncekiler herhangi bir codec destegine sahip degil o yuzden yayini ekran kartindan verirseniz cok performans dususu olur. O yuzden NVIDIA RTX veya RX 7000 serisinden dedim zaten. En basitinden RTX 2060 NVENC codec sayesinde sizin ekran kartinizdan daha iyi yayin destegine sahip mesela. RX 7000 serisi de AV1 codec destegiyle geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı