Hangisi performans için daha mantıklı olur doğrusu tam bilemedim. Sanki 5200 MHz kombinasyon daha iyi gibi CL değerinden dolayı, ama en iyisini sizler bilirsiniz. İki profili de ekranda görebilirsiniz. Ekranda 5400 yazdığına bakmayın 5200 idi.
Stabilite denesem iyi olabilir gibi. Stabilite hislerim hiç stabil olmadığını söylüyor şu an. HWINFO'dan baktığımda ilgili verilerin doğru olduğunu görüntülüyorum.
Stabilite testi öneriniz var mı OS üzerinden hızlıca yapmalık?
Konularda sürekli anlatmak istemediğimden direkt böyle bir konu açıp ihtiyaç duyduğumda linkini atmaya karar verdim. Memtest86 önermek yerine bu konuyu atabilirsiniz. :) Öncelikle buradan dosyayı indirip RAR arşivinden çıkartıyoruz...
Konularda sürekli anlatmak istemediğimden direkt böyle bir konu açıp ihtiyaç duyduğumda linkini atmaya karar verdim. Memtest86 önermek yerine bu konuyu atabilirsiniz. :) Öncelikle buradan dosyayı indirip RAR arşivinden çıkartıyoruz...
Düşürebilirsen yararlı olur. Ben DDR5 hakkında detaylı bilgiye sahip değilim ama 5600 MHz CL46 gecikme olarak 5200 MHz CL42'nin gerisinde kalıyor. tCL 44 tRCD/tRP 44 veya daha altını tutturabilirsen muhtemelen benzer gecikmeyi yakalarsın ama alt zamanlamalar önemli. Onun haricinde bant genişliği olarak 5600 MHz daha iyidir.