10 Haziran'da satışa sunulacak, Türkiye'ye de tahminimce yaklaşık 2 hafta sonra gelecektir.
Sisteme gelecek olursak; Seagate yerine WD Blue tercih edin, Seagate daha sesli çalışıyor WD Blue'ya göre. Bir diğer değinmemiz gereken bileşen ise güç kaynağı, açıklamasını da yaptım. Kasa aynı kalabilir, güç kaynaksız modeli ile ayrı bir güç kaynağı alabilirsiniz. 600W bir PSU işinizi fazlasıyla görecektir.
Kasa ve PSU ayrı satılıyor mu ki? Ben birleşik olduğu için birleşik seçmek zorunda kaldım. WD Blue'de veri kayıpları gözlemlendiği yorumlarını okumuştum bir önyargım var açıkçası. Siz ne kullanıyorsunuz?
Her WD Blue'da sorun çıkacak diye bir kural yok, hatta belki sisteminizi aldığınız gün çalıştıramayacaksınız. Fakat seçim sizin. Ben de yorumlara dayanarak yorum yapıyorumi birkaç kez gördüğüm için böyle söyledim. Kasayı Sinerji'de PSU'suz olarak bulabilirsiniz. Fakat illa ki Vatan'dan alacağım diyorsanız, çok bir sorun teşkil etmez. Eğer kasa sorunlu çıkarsa iade edip, yenisini alırsınız.
Ben Seagate Barracuda 1 TB kullandım, kasa 2. kattan aşağı düştü 14 katlı apartman bu arada ve sadece belleklerim bozuldu hdd gayet sağlam kasa pert şuan fakat donanımlar sağlam.