5200 TL Sistem Önerisi (Her şey Dahil)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

20466

Megapat
Beyler bu sene, 2 sene önce 1. girdiğim YTU'yü bıraktım kişisel sebeplerden ötürü. Hayatım boyunca hiç masaüstü bilgisayarım olmadı. Lisede yurt üniversitede yurt derken evde fazla vakit geçiremiyordum sadece 2 laptopum oldu şimdiye kadar. Şimdi elime boyle bir fırsat geçmişken elimdeki MSI GE60'ı satıp üstüne de para katarak bir masaüstü toplamak istiyorum. Tam bir oyun delisiyim yani her sene yeni çıkacak oyunları takip ederim çıkınca da uygun bir fiyata düşünce hemen edinmeye çalışırım. Oyunları da Full HD ultra da kasarken görürsem hiç keyif almam yani ayar düşürmeyi sevmem kasmaması için. Malum laptoplar 1 sene sonra çıkan oyunlarda kasmaya başlıyor direk. Neyse uzatmayayım. Ben içinde kulaklık hariç herşey olan bir sistem topladım. Ekran kartı hariç diğer bileşenleri yüksek tutmak istedim. 2 senede bir sadece ekran kartını en üst seviye ile değiştirmek istiyorum. Gereksiz gördüğünüz, o olmasa şu olsa dediğiniz kısımlar varsa ya da bütçeyi düşürmek için (5200 biraz fazla gibi) tavsiyelerinizi bekliyorum. Elimde hiçbir parça yok hepsi sıfırdan alınacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adamlar 2000 TL bütçeye 290 sıkıştırıyor siz 5200 TL bütçeye gtx770 koymuşsun. 16gb ram şuanda gereksiz, 8 yeterli olacaktır. 2 adet 1TB HDD almak yerine 2TB HDD almanızı tavsiye ederim. Anakartı Gaming 3'e düşürebilirsiniz. Artan para ile ekran kartınızı yükseltebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam HDD, raid yapmak istemiş olabilir. Evet günümüzde 8 değil 4GB bellek bile yeterli. Ama arkadaş, ekran kartı hariç diğer bileşenleri, yüksek tutmak istemiş. Ben arkadaşın yerinde olsa X99 anakart alırım. DDR4 bellek alırım. Yine de karar ona ait.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…