5200 TL'ye Oyun Sistemi Toplama

5200 TL'ye topladığın sistemden daha güçlü performanslı ve uzun ömürlü DDR4 Sistem toplanır ileride bir tane daha gtx970 alabilirsen SLI ile oyun performansını ikiye katlarsın.

@Silinen üye Hocam skype adresimden beni ekleyebilirsen sevinirim...
Niklaus211

Arkadaşlar son sistem olarak şunu düşündüm. Ama hala kafam çok karışık. Birden DDR4 girdi işin içine.

Monitör Asus VG248QE
İşlemci 4690K
Anakart Msi Gaming 7
Ekran Kartı Msi Gtx 970
Ram Kimgston Hyper X Beast Cl 9 1866 mhz 2x4 8
Ssd Kingston Hyper X 3K 240 gb
Hdd Seagate Barracuda 2 Tb
İşlemci Soğutucu Cooler Master Hyper 212 X
Kasa Corsair Graphite 230 T Vs 650
5000 tl

Ben almış olduğum sistemi @Silinen üye kardeşimin yardımlarıyla topladım. Bu işin içinden ancak o çıkar.

Valla hocam her türlü yardıma açığım gerekirse bütçeyi arttırmaya da razıyım. Ama cidden çok kafam karışık. Hani tek kalemle beni aydınlatabilecek bir arkadaş bekliyorum. Bu arada yazan ve yardımcı olmaya çalışan herkese tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Sistem sadece oyun için toplanacaksa çok gereksiz harcama yapacaksınız.
  • İşlemci: İ5 4690K
  • Anakart: Gigabyte Z97X Gaming 5
  • Ram: 2x4 1600MHz
  • Ekran kartı: Evga.Eu'dan GTX 970 FTW (Backplate ile birlikte.)
  • Kasa: Tamamen zevke kalmış.
  • PSU: Vs650 (FTW'yi ve Devil's Canyon'u Overclock ile sınırlarına kadar zorlamak için.)
  • Soğutucu: TT Water 3.0 Performer
  • HDD: Seagate Barracuda
  • SSD: Samsung Evo

Bende aynen senin gibi düşünüyordum ki yardımıma @Silinen üye yetişti.

1. İlk başta aynen senin gibi 1150 2011 arasında kararsızdım. Uzman arkadaşlar gerek olmadığını söylediler. Ayrıca yeni çıktığı için çok pahalı.
2. Seçmiş olduğun kasaya bence gerek yok. Kendim Corsair Graphite 230T Vs 650 kullanıyorum. Power içinde ve fiyat olarak gayet uygun. Hava dolaşımı ve malzeme kalitesi harika. İleride ikinci bir Gtx 970 ekran kartına bile yetiyor. Yeni çıkan Gtx 900 serisi ekran kartlarının güç tüketimi düşük olduğu için yüksek güç kaynağına gerek yok.
3. İşlemci konusunda bende 4790K almayı çok düşündüm ancak 350 tl fark vermeye gerek olmadığını düşünerek 4690K aldım. İşlemci konusunda da internette karşılaştırmalara ve verilen puana bakarsan aralarında fazla fark yok. Hatta İ5 4690K nın İ7 4790K yı geçtiği testler var. Bence İ5 İ7 olayına fazla takılma. İ5 işlemcinin şuanda 1150 pin en yüksek işlemcisi ülkemizde satışı olanlar için söylüyorum 4690K. İ7 işlemcinin ise 4790K. Aralarında teknoloji olarak tek fark Hyper Threading Technology İ7 4790K için söylüyorum. İ5 4690K da ise Threading Technology var. Yani aynı anda bilgisayarın birden fazla işi yapmasını sağlıyor. İntel in sayfasından da karşılaştırma yapıp bakabilirsin. Ghz olayına takılırsan senin bileceğin iş bir şey diyemem. Oyun için ise hiç gerek yok.
4. Sıvı soğutma konusunda ise 3-5 derece fark edeceğini söyleyen arkadaşlarım oldu. Hatta Cooler Master CM 693 ile birlikte Seidon 120 alacaktım sağolsun yine @Silinen üye uyardı. Ses yaptığını belirtti ve Cooler Master Hyper 212X aldım. Gayet memnunum.
5. Anakart konusunda ise Asus ile Msi arasında takılmıştım. Msi Gaming 7 aldım. Menüsü Türkçe çift bios var. OC Genie tuşu ile otomatik overclock yapıyor. İşlemci 4.00 Ghz oluyor. Ramlarim 1866 mhz. Normalde 1600 görür iken bu sayede kendi frekansına çıkartıyor.
Ssd ve hhd sana kalmış. Bende seagate ve kingston takıntısı var. Performans olarak yönetici arkadaşlar daha iyi biliyor.

Son ve bence en önemlisi de monitör. Daha önceden de yazdım ancak cevap gelmedi. Mutlaka 144 Hz monitör al derim.

Son düzenleme:
Gigabyte Z97X Gaming 5

Dostum bi sakıncası yoksa skype üzerinden iletişime geçebilir miyiz ?
Skype ıd : Niklaus211

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…