5250 TL sistem önerisi

Mönitör nerede? Mönitör dahil dedim.

Teşekkürler. Mönitörü 75 Hz yapıp işlemciyi ugrade yapmak daha mı iyi olur?

Bütçe çok kısıtlı ama 144Hz altında bir monitör almanızı asla tavsiye etmiyorum. Bir bilgisayar topluyorsunuz. Her şeyin en iyisini yapıyorsunuz ama bu bilgisayarin görüntüsü monitörden görülecek. Yaptığınız harcama ve emeğin meyvesi orada. 75 üstü FPS aldığınızda monitörü 144Hz seçmez iseniz yırtılma olur ve o FPS'leri gerçek anlamda göremezsiniz. Son olarak 144Hz kullandiktan sonra 75Hz kullanamayan çok tanıdığım var. Gerisi size kalmış.

Hocam FreeSync teknolojisi var yırtılma oranı %0 gibi. Üstteki sistemde Athlon işlemcinin sıkıntısı nedir? Bence Ryzen 3 1200'den daha iyi ve daha ucuz.

Hocam FreeSync teknolojisi var yırtılma oranı %0 gibi. Üstteki sistemde Athlon işlemcinin sıkıntısı nedir? Bence Ryzen 3 1200'den daha iyi ve daha ucuz.

Athlon işlemci alınmaz. Eski teknoloji. Zamanında yeni çıktığında bile tavsiye edilmiyordu. Ryzen dışında AMD bakmayın. Bu kadar insan yanılıyor olacak değil ya

O işlemci ile 5500XT hep darboğaz yer hocam tadınız kaçar 144FPS göremezsiniz zaten. Bende 4500TL ye 8GB ram ve SSD siz sistem topladım isterseniz onu önereyim siz 750 lira farka monitör kasa ve anakartı yükseltirsiniz keyfinize göre.

R5 1600AF(yaklaşık 750-800 lira şu aralar fiyat uçtu düşsün bende alıcam tek eksiğim o şuan)
Asus Prime A320 400 lira(bunu değiştirebilirsiniz piyasada ki en ucuz anakart bu)
MSİ RX580 8GB 1500 lira(bunun yerine 5500XT alınabilir ama ben 8GB istediğim için bunu aldım)
8GB DDR4 Ram 300 lira
1TB HDD 270 lira
Kasa 600 lira(siz daha iyisini alabilirsiniz o bütçeyle benim ki power boost marka)
Monitörü de indirimde 24 inc 75hz ips 700 liraya aldım.
Bende ekstra 750 lira olsaydı belki gözümü karartıp 5600XT peşine düşerdim hem daha güçlü hemde 6GB bellek ile hiç sıkıntı yaratmazdı.

Ekran kartını unuttunuz mu yoksa sistem apu mu ?

Hocam bu darboğaz ne kadar sıkıntı yaratabilir? Tahmini olarak kaç saat oynayabilirim?

İstediğiniz kadar oynarsınız saat bazında. Darboğaz sizin oynama sürenizi kısıtlayan bir şey değil. Darboğaz sisteminizden alabileceğiniz optimum verimi almanızı engelleyen, sistemin zayıf halkası olan parçadan kaynaklanan bir durum. Bir tabir yani. Hani oyun oynama sürenizle herhangi bir alakası yok. Ancak oyunu oynarken alacağınız FPS'i vs. etkileyen bir olay denebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…