53 adet ekran kartı Hogwarts Legacy'de test edildi

İlginç, herhalde firmanın ilk büyük çaplı oyunu olduğundan böyledir diye düşünüyorum.

Yapıma 2018'de başlamışlardı, halbuki uzun zaman da vardı ama neden bu kadar RAM, VRAM açlığı çekiyor anlamadım. Direkt UE5 ile yapılacak oyunlardan Hellblade II'yi biliyorum fragmanlardan, motion capture videolarına kadar çok iyi görünüyor. O nasıl olacak çok merak ediyorum, ilk oyunu bile çıkış tarihine göre ciddi kaynak tüketiyordu.

Ultra ayarlarda DLSS quality 30FPS alabilmesi gerçekten şaşırttı. Böyle yeni ve optimizasyon sorunlu bir oyunda 30-40 FPS Ultra ayarlarda 3050 Ti işin altından güzel kalkmış. Ultra takıntım olmadığı için high-mid arası bir ayar ve DLSS quality veya balanced ile 60FPS keyifli bir deneyim sunabilir gibi 3050 Ti. Fiyatına göre 3050 Ti gerçekten sağlam kart aslında. Bayağı bir kişi asla alınmaz gözüyle bakıyor sadece VRAM dolayısı ile. Aşırı haksız değiller fakat bu alınamaz yapmaz bunu, kas gücü olarak ve teknolojileri bakımından gayet güzel.

Masaüstü 3050 için bir test var mı? Baktım fakat 3060 vs. çıktı hep.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemciyi dikkate alarak bakın.

1080P orta ayarlar + DLSS Quality makul duruyor sürpriz yaşamamak adına çünkü içerisi ile dışarısı bir anda yarı yarıya FPS kaybedebiliyor. Absürt RAM kullanımı da cabası.

RAM'i aşırı kullanıyor nedense. Minimum 16 istemesinden belliydi de direk 16 kullanması daha ayrı bir durum. Umarım bu optimizasyon işini hallederler. Dediğiniz gibi mekanlara giriş çıkışta yarı yarıya fark ediyor. Yakın zamanda 2x16 set almak istemiyorum çok cep yakar.

Bu yüzden RTX 3070’i önermiyordum Daha ileride ne olacağını görecekler…

RTX 4070 Ti ise 4K çözünürlükte Ray Tracing açılınca VRAM sınırına takılıp 3080 Ti ile aynı performansı verebildi.
Bu videoyu atmak için hep bir bahane çıkıyor bana

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5800H ve 90w 3060 laptop ile birlikte hangi ayarda ortalama kaç FPS alabileceğime dair yorum yapmak mümkün mü? Benchmark bulamadım, 2x8 RAM mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…