5300 TL'ye Sistem Tavsiyesi

@Adion Dostum öncelikle kac saattir benim gibi cok soru soran meraklı biriyle sıkılmadan ilgilendigin icin tesekkür ederim :)
@Firestorm.x92 620W galiba 60 lira falan fark ediyo galiba değiştiririm .
Ortak sorum ise alacagım asusun monitörü 75hz oldugu icin 100 fps aldıgım bir oyunda problem yaşatırmı bana ?
620W olması değil konu, kalite farkı var. Bu önerdiğim 620W' lık güç kaynağı pek çok farklı marka altında (hepsi Seasonic üretimi) satılıyor ve sınıfındaki en güvenilir güç kaynağı. İncelemelerde de kendini kanıtlamıştır. Bütçesi olanlara banko önerimdir. 75Hz' li bir monitörde 100fps ile oynarsanız ekranda yırtılma problemiyle (tearing) karşılaşırsınız. Grafik kartı aynı sürede daha fazla kare yüklediği için, monitörün tek karesinde iki kare arası geçiş anını görürsünüz. Yani eski karenin üzerine yenisi oluşturulurken. GTX 980 alıp da 60Hz monitör alana gülerim, çok net :D IPS renk kalitesi istiyorsan o başka, ama o zaman da V-Sync kullanıp 60 FPS' yi aşamayacaksın mesela 60Hz monitör için, GTX 980' in gücü buna yettiği halde.

@erencems1 Oyunda Vsync aktif etmezseniz oyunlarda yırtılmalar söz konusu, tabi bu hangi oyunu oynadığınıza da bağlı Counter-Strike, Dota, LOL vs. oyunlarda bunu hissetmezsiniz şunu söylemekte mümkün 75 Hz monitörün 1ms de tepki verdiğini düşünürsek 100 FPS almanız oluşacak yırtılmaları hissetmeniz daha da zor olacaktır.

Bu video size biraz daha yardımcı olacaktır;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Adion @Firestorm.x92 @SerhadTuran Aslında imkanım olsa 144 hz monitör almayı cok istiyorum fakat 500 600 lira fiyat farkıda hic az uz degil, 75 hz lik monitörü alınca sanki ferrariye tüp taktırmış gibi falan olucam ama cok fiyat farkı var, ancak güvenilir midir önerirmisiniz bilmem ama 2. el 144 hz bir monitör bulabilirmiyim ki ?
Ve sistemde kasa dikkatimi cektide hem biraz estetik degil hem 550W mış ben O.C. falan da yapınca daha cok enerji gerekeceginden geride kalmazmı ? DARK Raiden (DKCHRAIDEN600) 600W USB 3.0 Ses Siyah Kasa - Ürün Kategorileri şu kasayı düsündüm fiyat olarak en uygunu, estetik ve 600W tabii sizin fiktirinz olmadan karar vermem.

@Adion ben yanlış anladım büyük ihtimal ozaman :D önemli degil performans daha önemli görüntüden benim icin, 550 w diye bi demistim degilsede önemli degil kalabilir hem ucuz :D
@SerhadTuran Bilmiyorum ki vallahi nerden bulabilirim, bozuk mudur degilmidir güvenilir olması gerek bi 700 e 800 e falan 24 inc veya üstü bulursam cok iyi. Sizin bi fikriniz farsa söyleyin nerelerden bulabilirim :D

Önerdiğimiz sistemin son hali iyi. Kasa ve güç kaynağından kısmamalısın daha fazla.
AOC G2460PQU 24 1ms 1920x1080 LED Monitör - kliksa.com Son bir tane kalmış. Sıfırda en ucuz bunu bulabildim.
(Technopat, Donanımhaber gibi) Teknoloji forumlarının alışveriş alanlarına bakabilirsiniz, ikinci el PC bileşenleri için. Ekran kartı için de bakabilirsiniz hatta daha uygun fiyat için. Seçimlerden sonra 2.4 - 2.5 arası olacak gibi dolar, tabi kesin diyemem. GTX 980' in fiyatında (dolar bazında) %5 - %10 gibi bir düşüş olabilir belki, yazın AMD R9 390' ın gelmesiyle.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı