540 Hz R7 7800x3D'li sistem toplama

Bütçe
120000

behramabi

Centipat
Daha fazla  
Bütçe sıkıntısı yok. 120 bine kadar çıkabilirim. Sistemde kesin olacak veya olmayacak şeyleri yazıyorum, ona göre sistem önerir misiniz?
İşlemci Ryzen 7800x3D.
Monitor Zowie 540 Hz.
Anakart MSI olmayacak.
Ekran kartı Palit, Gainward, INNO3D gibi markalar olmayacak.
540 Hz'i tam anlamıyla kullanabilmem için 540 FPS ve üstü görebilecek parçalar önerir misiniz? Ekran kartı hakkında kesin bir karara varamadım. 7800x3D ile en uyumlu ve 540 FPS'i çıkartacak bir kart önerebilirseniz çok iyi olur. SSD 990 Pro olabilir. Sizce bu sistemde hard disk kullanayim mi? Eğer kullanmamı tavsiye ediyorsanız sisteme onu da ekleyin. Soğutma performansı ve bileşen kalitesi yüksek olan ürünleri tercih etmek istiyorum. Soğutucu, RAM, PSU ve kasa bunlara önem veriyorum ve öbür parçaları ferah ve performansını tam şekilde çalıştıracak parçalar olmasını istiyorum, ilaveten sisteme overclock yapılması taraftarıyım. Bu kriterleri göz önünde bulundurup yardımcı olabilir misiniz?

Bunların nedenini öğrenebilir miyim?

FPS değerleri beklentiyi belki karşılayabilir ama sıcaklık ve fan gürültüsünde benim standartlarıma uymayacağını düşünüyorum ve bu bütçeye bu tarz markalarla sistem toplamak saçma ve öbür parçalara haksızlık etmek oluyor şahsi düşüncem. Anakartın MSI olmamasının sebebi de MSI antipatimin olması. BIOS yazılımlarının stabil olmadığı düşünüyorum.

Hocam 120k butçeniz var 4090 ile Ryzen 7 7800x3D ya da 4080s alın bu bütçeye sistem mi yok Allah aşkına.

Pardon hocam sadece monitör 40k'mış

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ekran kartına

Galax RTX 4080 Super SG 1-Click OC alabilirsiniz​

Hocam 120k butçeniz var 4090 ile Ryzen 7 7800x3D ya da 4080s alın bu bütçeye sistem mi yok Allah aşkına.

Pardon hocam sadece monitör 40k mış

Bütçe var diye öbür parçaları araştırmayayim mi? İş tek bunlarla bitmiyor ki istediğim en pahalı ve adı sanı duyulan markalar değil en performanslısı ve stabil olanını istiyorum. Bu bütçeye herkes 540 FPS çıkartacak sistem dizemez soğutucusu ayrı kasası ayrı ekran kartını ve işlemciyi öbür parçaların da beslemesi ve hakkını vermesi lazım bütçe var diye araştırmamazlık olmaz teker teker her parçaya önem veriyorum. Direk sistem önerseniz mesela bu tarz yorumlar yerine daha çok işime yarar.

3D işlemcilere overclock yapmazsınız. Anakart konusunda MSI, ASUS'dan yazılım olarak daha iyi.

Overclock o kadar elzem değil. İşlemciye yapmasam da olur zaten o işlemcinin Overclock'a ihtiyacı yok. Yukarıda arkadaş overclock destekli güzel bir ekran kartı önermiş. Demek istediğim overclock zorunlu bir durum değil fakat eğer elde overclock destekli varsa öbürüne tercih ederim. İlla olacak diye bir kaide yok. MSI antipatim var yukarıdada belirttiğim üzere. ASUS ya da Gigabyte düşünüyorum anakart olarak.

Son düzenleme:
Hocam gigabyte anakartlar da security boot hatası verebilir buda riot games veya farklı oyunlarda açmanız durumunda sisteminiz açlımayabilir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…