54K sıralamalık tercih listesiyle açıkta kalınır mı?

barbarus

Hectopat
Daha fazla  
dasdadsasd.png

Sıralamam 54K ve ODTÜ dışındakiler sadece gerilemiş. 3 senede ben en kötü Cerrahpaşa EE geleceğini düşünüyorum ve o da 3 senedir 3-4k ata ata gerilemiş sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde tercih listelerinde garanti yerleşim için şöyle bir yol izlenir :

Başta gelmesi zor ama muhtemel yerler denenir. Siz 54k'dasınız. Bu sıraya göre gidelim. Önce 40-45k sıralamalı yerler denenir. Sonra 50-60k'lık yerlere yoğunlaşılır ki bu bulunduğunuz yerdir. Çoğu tercihinizi buralardan yazarsınız. En sondaki bir veya iki tercihe de olağandışı bir durum oluşursa diye, absürt düzeyde tercih yazılır. Emniyet şeridi diyebiliriz bir nevi buna. 80-85k gibi.

Tercih listenizde anormal bir duruma rastlamadım, ama hakkınız bol. Bu stratejiye göre gidebilir ya da varsa birkaç tane daha ekleyebilirsiniz.

Genelde tercih listelerinde garanti yerleşim için şöyle bir yol izlenir:

Başta gelmesi zor ama muhtemel yerler denenir. Siz 54K'dasınız. Bu sıraya göre gidelim. Önce 40-45k sıralamalı yerler denenir. Sonra 50-60K'lık yerlere yoğunlaşılır ki bu bulunduğunuz yerdir. Çoğu tercihinizi buralardan yazarsınız. En sondaki bir veya iki tercihe de olağandışı bir durum oluşursa diye, absürt düzeyde tercih yazılır. Emniyet şeridi diyebiliriz bir nevi buna. 80-85k gibi.

Tercih listenizde anormal bir duruma rastlamadım, ama hakkınız bol. Bu stratejiye göre gidebilir ya da varsa birkaç tane daha ekleyebilirsiniz.

Üste ODTÜ kimya yazmamın nedeni listede en çok onu istemem. Tavsiyeniz için teşekkürler.

Olağanüstü bir durum olmadığı sürece açıkta kalmazsın. Kaldı ki geçen sene sınav kolay olmasına rağmen sıralamalar bunlarsa, bu sene tahminimce 2-3K gerileme olacaktır. Bu sene ciddi anlamda sınav zordu. Sıralamalara ve tercihlere de etki edecektir. Kaldı ki etkisini gördük.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı