55.000 TL Sistem Önerisi

@Kambur_Kaplumba hocamın sistemi ile benim attığım arasında ki farklar şunlar, konuyu okuyacak arkadaşlar için yazıyorum.

*Hocamın CPU'su benimkinden daha iyi.
*PSU olarak ikimizinde önerisi marka olarak sağlam, model olarak düşük. Benim ki 100w daha fazla.
*Anakart olarak ikimizin ki de hemen hemen aynı özellikte. Marka farklılığı var denilebilir. Colorfu'da bazı kullanıcılar bios konusunda problem yaşıyor.
*Ram olarak aynı marka aynı model önermişiz. Benim ki 2x16 32gb.
*SSD olarak hocamın önerisi daha iyi.
*Benim kaliteli hava soğutucum var, hocam yazmayı unuttu sanırım 😅.

Farklılıklar bunlar. Dediğim gibi konuyu okuyacak, bu bütçede sistem toplayan kişiler için yazdım fikir edinmeleri adına. Elinize sağlık hocam. @Kambur_Kaplumba

Beyler bende sistem alacağım 55k'ya Sinerjide 5070li bir sistem vardı i7-14700k koyunca 55e yakın oluyordu ama DDR4 ve parçalar o kadar iyi değildi. Ayrıca tek tek parça almakta istemiyorum, Bunu önerir misiniz. Anakarttan biraz kısıp ekran kartını zotac yerine Palit yapıp parçaları tek tek farklı yerlerden alırsam işlemciyi 9600X yapabiliyorum. Ya da DDR4 sistem yapıp i7-14700k da olabilir. Oyun, render ve AI için kullanacağım. O yüzden AMD ekran kartı koymadım ve i7'nin çekirdek sayı avantajı var ne dersiniz. Birde sinerjideki sistemlerde soğutma yoktu. Vatandakinde sıvı soğutma var.
Screenshot 2025-04-04 at 19.52.28.png

Sinerjiden sistemi tek tek toplayım bu hale getirdim. Sizce iyi olmuş mu?
Screenshot 2025-04-04 at 20.18.39.png

Son düzenleme:
@Kambur_Kaplumba hocamın sistemi ile benim attığım arasında ki farklar şunlar, konuyu okuyacak arkadaşlar için yazıyorum.

*Hocamın CPU'su benimkinden daha iyi.
*PSU olarak ikimizinde önerisi marka olarak sağlam, model olarak düşük. Benim ki 100w daha fazla.
*Anakart olarak ikimizin ki de hemen hemen aynı özellikte. Marka farklılığı var denilebilir. Colorfu'da bazı kullanıcılar bios konusunda problem yaşıyor.
*Ram olarak aynı marka aynı model önermişiz. Benim ki 2x16 32gb.
*SSD olarak hocamın önerisi daha iyi.
*Benim kaliteli hava soğutucum var, hocam yazmayı unuttu sanırım 😅.

Farklılıklar bunlar. Dediğim gibi konuyu okuyacak, bu bütçede sistem toplayan kişiler için yazdım fikir edinmeleri adına. Elinize sağlık hocam. @Kambur_Kaplumba
Bu bütçeye high tier psu sığmaz diye br attım yoksa sizinki çok daha mantıklı dediğiniz gibi, colorful da doğruya doğru bios da sıkıntı yaşayanlar var ama zamanında o anakartın 3 bin tl bandında olduğunu düşünürsek çok da önemli değil bence :D
Hava soğutucuyu yazmayı unutmuşum fiyatı hava soğutucu olduğu haliyle yazmışım oraya.
Uzun lafın kısası evet kompanent bakımından hocamın önerisi mantıklı ama ben daha çok ileriye yatırım yapma amaçlı baktığım için bunları öneriyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı