55.000 TL'ye LOQ 15AHP10 vs LOQ 15IRX10

Bütçe
55000
Daha fazla  
Merhaba, laptop alma kararı aldım sadece fiyatları abartı bulduğumdan almıyordum. God of War, God of War: Ragnarok, Horizon forbidden West, RDR2 tarzı oyunlar oynayacağım. Hangi laptop daha iyi performans verir? AMD işlemci hakkında bilgim olmadığından araştırıyordum ve aşağıda belirttiğim modele denk geldim fiyatı uygun geldi ve diğer attığım laptopla arasında seçim yapacak olsanız hangisini seçersiniz ve neden? Başka öneriniz varsa yapabilirsiniz GG Slayer hariç çünkü yurt dışında yaşıyorum ve sorun çıkarmaya çok müsait bir marka. TR'de olmadığım için servisten yararlanamam o yüzden o markayı almayacağım.

1. ürün: LENOVO LOQ 15AHP10 Ryzen 7-250 24GB (53.099 TL ama 2TB depolama)
2. ürün: Lenovo Loq 15IRX10 Intel Core I5 13450HX 24GB (51.999,00 TL ama 512GB depolama)
3. ürün: Lenovo Loq 15IRX10 83JE00LDTR-06 I7-13700HX 32GB (59.899,00 TL ama 32GB Ram ve ama galiba daha iyi bir işlemci.)
Üzerine daha koyup diğer ikisi dışında bunu al diyebilirsiniz. Ama o oyunları rahat oynatacaksa boşa para vermeye gerek yok. Farka değecekse koyabilirim ancak. Biri 2TB olmasına rağmen bu fiyatken diğeri 512 GB. Bu da çok büyük bir etken evet.

Son düzenleme:
Ben 1. ürünü tercih ederdim.
Amd işlemciler daha verimli çalışıyor. Amd sitesinde tdp 28w olarak gözükse de gaming laptop olduğu için tdp değeri daha yüksek gelir diye düşünüyorum.

13700hx l3 önbellek Ile ön tarafa çıkan bir işlemci. Cs gibi rekabetçi oyunlarda daha yüksek performans sağlar ama siz genel olarak hikayeli oyun oynayacaksınız o yüzden gerek yok.

İntel çok ısınıyor, pilde kullanım kısıtlı oluyor. Render vs alırken yüksek hızlara çıkıp daha çabuk bitirebiliyor ancak oyun kısmında sürekli anlık render alındığı için mantıklı durmuyor.

Ayrıca amd igpu olarak da çok başarılı. Sadece igpu ile bile bahsettiğiniz oyunları 720pde oynayabilirsiniz.

Normal koşullarda ram ve ssd kısmına çok takılmayın derdim ancak fiyatlar uçuşa geçti, bu yüzden alırken dikkat etmek de gerekir. 2tb +24gb ram bence gayet yeterli. 2-3 yıl sonrasında belki yetersiz gelmeye başlayabilir. Ama günümüz icin 24 çok ideal.

Evet cs, valorant gibi oyunlar oynayamayacağım haftanın 7 günü çalışıyorum ve sadece 1-2saat boş vaktim var ayrıca Afrika ülkelerinden birinde yaşıyorum o yüzden internette malum güzel değil ve çok uzağım diye pingte vardır. O yüzden 1-2 saati en iyi hikayeli oyunlarda değerlendirebilirim. Dediğiniz gibi intel işlemciler çok enerji tüketiyor ve ısınıyor diye biliyorum. Bu daha iyi bir seçenek gibi geldi karşıma çıktı şans eseri

Bu konuda indirim karşıma çıkınca ben de bir bakayım dedim ve fiyatı da uygun geldi güncel piyasaya göre. Galiba bunu alacağım.

Bu laptopların Intel versiyonlu modelleri problemli, voltaj regülatörleri dandik biraz, Intel işlemciler de malum yıllardır daha fazla güç çekerek, OC yaparak AMD ile arayı kapamaya çalışıyor da bu makinede cortluyor. Yük bindiği anlarda voltajlar zorlanıyor ve en sonunda kendini kapatıyor. İnternet aleminde ve forumda bu problemi yaşayan çok oldu BIOS'lar Update edildi ama sorun hala devam ediyor. AMD tarafında herhangi bir şikayet görünmüyor, illa alınacaksa AMD alınmalı. Doom oynarken falan bile kapanan bir alet, hikayeli oyunlar da işlemciden faydalanabiliyor.

AMD işlemcide TDP olarak sorun yoksa mantıklı cihaz. Depolama olarak internet hızınıza göre karar verin. Eğer çok kötü i̇nternetiniz olacaksa yüksek depolama alanı şart gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD işlemcide TDP olarak sorun yoksa mantıklı cihaz. Depolama olarak internet hızınıza göre karar verin. Eğer çok kötü i̇nternetiniz olacaksa yüksek depolama alanı şart gibi.
Evet çünkü sil tekrar yükle falan yapamam. Yükleyip bilgisayarda depolayacağım her oyunu ama depolama alırım sorun değil pek. Sorun olan şey soğutmanın nasıl olduğu, işlemcinin vs çok ısınmaması ve performansının iyi olması. İstediğim oyunlarda +70 +80 FPS verdiği sürece (DLSS, Frame Gen falan kullanmadan tabii.) sorun olmayacaktır en ucuzunu alırım. Bu durumda AMD işlemcili olanı tercih edeceğim gibi duruyor.

Bende gördüm bu attığın modeli indirimi iyi ama işlemcisi alışık olmadığım bir adlandırmaya sahip ryzen 7 250 diye benim bildiklerim ryzen 7 7500 gibi olurdu mesela bu 7. Nesil gibi, 4 haneli bu nasıl bir işlemci o konuda kararsız kaldım kaçıncı nesil falan diye. Birde biri foruma internetten baktım watti 45 gözüküyor falan gibi birşey yazmıştı heralde kafam karıştı. Ayrıca yükseltme leptoplar beni biraz tedirgin ediyor tercihim fabrika çıkışlı almak olmadı bir iki yıl sonra kendim yükseltmek. Ram olarakta 24(12+12) biraz arada kalmış bir ram kombinasyonu gibi klasik olan 16 veya 32(16+16) gibi geliyor bana

Ben de aynı durumdayım araştırırken bu videolara denk geldim ve hoşuma gitti. Hatta oyun testlerinde 5050 ekran kartı kullanılmış ona rağmen o FPS görmesi hoşuma gitti bana her türlü yeter gibi duruyor işlemci ve ekran kartı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
.

Buradaki kıyaslamada da i5-13450HX ile kıyaslayınca sonuçları böyle veriyor doğruluğunu bilemem tabi.

Ryzen 7 8845hs dengi bir işlemci, Ultrabooklarda daha düşük tdp değeriyle sunuldugu icin performans kötü gözükebilir ama 8845hs ile neredeyse aynı işlemci

Hocam aldınız mı bende bunu düşünüyorum öneriniz var mı alın ya da almayın diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…