55.000TL 2K oyun için sistem önerisi

Bütçe
55.000

Emre_12

Kilopat
Daha fazla  
7 yıldır kullandığım i3 8100 GTX 1060 3GB sistemimi değiştirmeye karar verdim. Bütçem 55.000₺ (1600$). Halihazırda kullandığım sistemim gibi 6-7 yıl kasma donma olmadan sorunsuz uzun yıllar kullanmak istiyorum. 2K da oyun oynayacağım. Sizce RTX 5000 serisini beklemeli miyim? Çıktığı zaman fiyatlar nasıl olur, 1600$ seviyesine RTX5070'li sistem alınabilir mi?

CPU: AMD Ryzen 5 9600X.
GPU: Palit RTX 4070 Super 12g.
Anakart: MSI Pro B650M-B 6800MHz.
RAM: Patriot 32 GB(2x16) 6400MHz CL32.
SSD: XPG 2TB S70 Blade (7400/6800)
Soğutucu: DeepCool LE520 240mm.
Kasa: 650-750W arası herhangi bir kasa.

Aşağı yukarı böyle bir sistem almayı düşünüyorum, Sinerji'de yaklaşık 54.000₺ tutuyor. Daha uyguna bulabileceğim yer var mıdır? Tavsiyeleriniz ve önerileriniz neler olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 2K'da oyun oynamak istiyorsanız AMD tarafından RX 7700XT veya RX7800XT, Nvidia tarafından en az RTX4070Super önerebilirim. Bütçeniz bu kartlarla sistem toplamaya yetiyor. Bence 50 serisini beklemeye gerek yok şimdi toplayabilirsiniz. İçinizde ukte kalırsa bir müddet kullandıktan sonra satıp yine 50 serisi bir kart alabilirsiniz.

Seçtiğiniz parçalara gelecek olursak, Ryzen 5 9600X oyun anlamında size Ryzen 5 7600X'den daha iyi bir oyun performansı vaat etmeyecektir. Aradaki fiyat farkını çok yüksek buluyorum ancak yine söz sahibi o konuda sizsiniz. Ben olsam R5 7600X'e düşüp anakarta yatırım yapardım.

Geri kalanı çok önem arz eden noktalar değil. Ha yine ben olsam 4070 Super gibi bir ekran kartını herhangi bir kasaya koymazdım ama işin o kısmı zevke giriyor. Alacağınız PSU'nun kalitesine dikkat edin yeterli.

Son olarak da Sinerji'yi pek tavsiye etmiyorum. 2-3k yukarı çıkıp daha güvenilir satıcılardan toplanabilir.

İyi forumlar

Hocam 2K'da oyun oynamak istiyorsanız AMD tarafından RX 7700XT veya RX7800XT, Nvidia tarafından en az RTX4070Super önerebilirim. Bütçeniz bu kartlarla sistem toplamaya yetiyor. Bence 50 serisini beklemeye gerek yok şimdi toplayabilirsiniz. İçinizde ukte kalırsa bir müddet kullandıktan sonra satıp yine 50 serisi bir kart alabilirsiniz.

Seçtiğiniz parçalara gelecek olursak, Ryzen 5 9600X oyun anlamında size Ryzen 5 7600X'den daha iyi bir oyun performansı vaat etmeyecektir. Aradaki fiyat farkını çok yüksek buluyorum ancak yine söz sahibi o konuda sizsiniz. Ben olsam R5 7600X'e düşüp anakarta yatırım yapardım.

Geri kalanı çok önem arz eden noktalar değil. Ha yine ben olsam 4070 Super gibi bir ekran kartını herhangi bir kasaya koymazdım ama işin o kısmı zevke giriyor. Alacağınız PSU'nun kalitesine dikkat edin yeterli.

Son olarak da Sinerji'yi pek tavsiye etmiyorum. 2-3k yukarı çıkıp daha güvenilir satıcılardan toplanabilir.

İyi forumlar
Daha önce hiç AMD ekran kartı kullanmadım. RX580 kullanan arkadaşım çok şikayetçiydi, bende kötü bir algıya sahip. Şuan güncel kartları hakkında firkim yok. 4070 Super'i neden kullanmazsınız fiyatına göre kötü bir kart mı? Ayrıca PSU'nun kalitesi önemli bir etken mi hiç dikkat etmiyordum. İşlemci olarak Ryzen 7 9700X önerir misiniz? Gamegaraj'da yaklaşık 54.000₺'ye aynı sistemin 9700X'li hali mevcut.

4070 Super'i neden kullanmazsınız fiyatına göre kötü bir kart mı?
Şöyle cümleyi tekrar kurayım;
“RTX 4070 Super gibi bir ekran kartını, öyle rastgele nir kasaya koymazdım. Kasa kalitesini de yüksek tutardım”

4070S çok iyi bir ekran kartı. Ryzen 9000 serisine çıkmaya gerek var mı hâlâ bilmiyorum ama fiyat uygunsa çıkılabilir. Benim bildiğim arada fiyat farkı yüksek, dolayısıyla 7000 serisine yönelmek mantıklı olur.

Ekran kartınız, sisteme ödeyeceğiniz paranın yaklaşık %30-40’ını geçmezse sistem dengeli olur hocam.

Şöyle cümleyi tekrar kurayım;
“RTX 4070 Super gibi bir ekran kartını, öyle rastgele nir kasaya koymazdım. Kasa kalitesini de yüksek tutardım”

4070S çok iyi bir ekran kartı. Ryzen 9000 serisine çıkmaya gerek var mı hâlâ bilmiyorum ama fiyat uygunsa çıkılabilir. Benim bildiğim arada fiyat farkı yüksek, dolayısıyla 7000 serisine yönelmek mantıklı olur.

Ekran kartınız, sisteme ödeyeceğiniz paranın yaklaşık %30-40’ını geçmezse sistem dengeli olur hocam.
7000 serisi ile 9000 serisi arasındaki fiyat farkı 2500₺ sizce verilmeye değer mi? Anakart ne önerirsiniz? Bu sistem için B650 yeterli olmaz mı?

AIGO marka 80+ Bronz PSU ve işlemci soğutucu nasıldır?
Ayrıca Gamegaraj tavsiye eder misiniz?

Yanlışım yoksa anakart bu.

1730147299833.png

Hazır 4070 Super gibi bir ekran kartı takıyorken, bütçeyi yükseltmiş olacağız ama Wi-Fi, Type-C, ek M.2 SSD slotu, 4 RAM slotu bulunan bir anakarta yükseltebilirsiniz.

Sırf oyun amaçlı diziliyorsa şayet, ben 9000 serisine çıkmak için harcayacağım 2500TL'yi, yina aynı performansı alacağım 7000 serisi işlemciyle beraber en azından anakarta aktarırdım. Ha seçtiğiniz anakartta da sorun yok. Yine B600 serisi bir anakart alırdım ben de.

AIGO markayı duymadım ancak benim PSU bilgim zayıf olduğu için duymamış olabilirim. Ben şahsen PSU'da Cooler Master, MSI, NZXT gibi bilindik markalara yönelirdim. AIGO marka soğutucu ne seçtiniz bilmiyorum, ancak ben sıvı soğutmada marka seçmenizi tavsiye ederim. PSU ve Soğutucudan kısamazsınız ne yazık ki. Özellikle de 9000 serisi işlemci istiyorsanız o işlemci ısınacak, bunu göze alın. Örneğin, Ryzen 5 7600X alıyor olursanız iyi bir kule tipi işlemci soğutucu, aynı fiyata alacağınız sıvı soğutmadan daha çok memnun edecektir.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı