geldigeliyooorr1
Femtopat
Daha fazla
Kasa.
İşlemci.
Anakart.
Ekran kartı.
RAM.
SSD.
Güç kaynağı.
İşlemci için soğutma.
Bunların hepsi olacak değil mi? Mesela elinizde SSD vardır o parçayı 55k içine katmayacak olursak belki diğer parçaların bir üst modellerini tercih edecek oluruz vs.
ayrıca ayrı ayrı toplamaya okey misiniz? Yani kendiniz parçaları alıp halledebilir misiniz? Yoksa hazır bir sistem mi istiyorsunuz?
i7 daha iyi performans vermez mi?OPTIMA-MASTER4070SUPER / INTEL Core i5-14600K / GALAX GeForce RTX 4070 SUPER EX Gamer 1-Click OC 12GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi – Star Wars Outlaws Hediyeli bunu önerebilirim iyi parçaları belki SSD arttırabilirsiniz
Merhaba, sistemde seçtiğim parçların hepsinin altında niçin ve neden seçtiğimi yazdım. Bunların yanında, kafanıza takılan ayrı bir olursa soru sormaktan çekinemyin lütfen.
Anakart:
(5350₺)
2.alternatif:
(5000₺)MSI Pro B650M-P AMD B650 6000 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 mATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri
MSI Pro B650M-P AMD B650 6000 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 mATX Anakart en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.www.n11.com
(Sistem render almak ve yazılımda da kullanılacağı için anakart, 4 slotlu RAM bellekli modellerinden seçilmesi daha mantıklı. Bu sistemin kullanacağı yerlerde RAM sayısı önemli oalcağından yükseltme yapmak istediğinzde 2 kanal ile takılı kalmazsınız.
Ayrıyeten, ASRock modelinde 7200MHz, 256 GB'a kadar RAM desetği bulunmakta. MSI modelde ise 6000MHz 196 GB'a kadar RAM desteği bulunmakta.
ASRock maraklı anakartta 3 adet M.2 slotları bulunmakta. 2. linkte 2 adet M.2 yuvası var.
ASRock markalı anakartı almanız sizin adınıza daha kolaylık sağlaycaktır.
İşlemci:
(18.600₺)AMD RYZEN 7 7800X3D Soket AM5 5.0GHz 96MB 120W 5nm 100-100000910 Tray Fansız işlemci Uygun Fiyatları ile Tebilonda
AMD Marka AMD RYZEN 7 7800X3D Soket AM5 5.0GHz 96MB 120W 5nm 100-100000910 Tray Fansız işlemci Avantajlı Fiyatları ve Taksit Seçenekleri ile Tebilondawww.tebilon.com
Oyun için üstüne rakibi bulunmayan modellerdendir. 96MB önbelleği bulunmasından dolayı oyunalrda yüksek performans alabilirsiniz.
Intel'in LGA1700 soketli işlemcilerin en tepe modellerinden olan 14900KS ile oyunlarda kafa kafaya yarışıyor.
Render performansında ise 14900KS gerçektir ki daha iyi bir seçenek oluyor.
Burada size bağlı bir durum var aslında. Sistemi hangi alanda daha çok kullancaksınız?
Daha çok oyun oynarım derseniz 7800x3D'li bir sistem toplayalım fakat iş programları ağırlıklı kullanılacaksa 14900Ks'li bir sistem toplamak daha mantıklı olur.
Intel işlemcili bir sistem toplmaya kararlıysanız bu mesajın altına yazın, yeni parçaları önerelim.
(Bu arada, 7800x3D işlemcisi 2-3 ay öncesine kadar 12-13K bandında geziyordu. Neolduysa şu son zamanlarda çok fazla zam gelmeye başladı bu modele. Dün 17K'ya görmüştüm yanılmıyorsam)
İşlemci soğutucusu:
(1960₺)THERMALRIGHT PHANTOM SPIRIT 120 SE ARGB INTEL, AMD İÅlemci soÄutucusu - inventus
THERMALRIGHT PHANTOM SPIRIT 120 SE ARGB INTEL, AMD İÅlemci soÄutucusuinventus.com.tr
Bu hava soğutucusu, seçtiğimiz kasanın içerisinde, işlemciyi çok serin olmasa da ideal sıcaklıklarda tutmaya yeterli olacaktır. Sistemin toplam fiyatı, söylenilen bütçeyi biraz aştığından dolayı bu model ile bir süre idare edilebilir.
RAM:
Bütçe dahilinde bunu artırabilirsiniz. Benim önerim minimum 32 GB RAM'lerden almanız olur. Yükseltme yapmak istediğinizde slotları düşük GB'lı RAM'lerle, doldurmak ileride değişmeyle falan uğrşacağınız için biraz sorun olabilir.
Seçtiğimiz RAM'de kaliteli bir modeldir.
Ekran kartı:
GALAX GeForce RTX 4070 SUPER EX Gamer White 1-Click OC 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı (47SOM7MD7KWE) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
GALAX GeForce RTX 4070 SUPER EŞSİZ FAN KANADI WINGS Yüksek performanslı soğutma. Ultra sessiz çalışma.www.gaming.gen.tr
Gönül ister ki minimum 16 GB VRAM'li modellerden tercih edelim fakat bütçe dahilinde NVIDIA tarafından RTX4070s seçebildim.
Bütçe 10k daha artma şansı varsa eğer şuna da bakabilirsiniz:
GALAX GeForce RTX 4070 Ti SUPER EX Gamer 1-Click OC V2 16GB GDDR6X 256 Bit DLSS 3 Ekran Kartı (47UZM6MD7JDL) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
SÜPER HIZLI ve GÜÇLÜ NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER ile süper güçlü oyun ve yaratıcılık için gerekli donanıma sahip olun.www.gaming.gen.tr
M.2 SSD:
(2130₺)Kingston NV2 SNV2S/1024G 1TB 3500/2100MB/s PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD Disk - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Güç kaynağı:
(2200₺)XPG Pylon 750B-BKCEU 750W 80 Plus Bronze 120mm Gaming Power Supply - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Kasa:
(2250₺)
Bu şekilde sistemin toplam fiyatı 60.230₺ oluyor. Eğer ki bütçe sizi aşarsa ekran kartını bir tık düşürebilriz.
40.000 TL sistem önerisi
Eğer ki yeni soketin çıkmasını bekleyemem derseniz aşağıda bir sistem topladım, buna bakabilirsiniz: Anakart: https://www.sinerji.gen.tr/asrock-b760m-pg-lightning-7200mhz-oc-m2-1700p-matx-ddr5-anakart-p-48130?utm_campaign=akakce&v=1.71 (4570₺) İşlemci...www.technopat.net
Unutmadan, şu konuda ki, son mesajımada bir göz atmanızı öneririm.
Bir kısmı sizin içinde geçerli.
O zaman AM5 soket sizin için daha iyi bir seçim olacaktır.Daha çok oyun için kullanacağım evdeyken genelde vakitlerimi oyun oynayarak geçiriyorum daha yazılım ve render konusunda yeniyim o yüzden çok ekstrem bir şey yapamam yani benim için öncelik oyun performansı.
O zaman AM5 soket sizin için daha iyi bir seçim olacaktır.
AM5 soket çıkalı neredeyse daha 1 yıl olduğundan dolayı bu sokete 2-3 sene daha yeni modeller gelecektir.
İşlemci yükseltmesi yapmak istediğinizde anakart değişimiyle vs. Uğraşmazsınız hem de.
LGA 1700'de artık yeni modeller gelir mi emin değilim fakat şu an en tepe işlemcisi 14900ks.
"oyun" performansıda, 7800x3D ile aynı sayılır.
Üstelik işlemci yükseltmesine de kapalı bir sistem olur 14900KS tercih edilirse. Yeni modeller gelirse ayrı tabii.
Ayrıca, render ve yazılım ikinci planda ise eğer, işlemci ve ekran kartı dengesi değiştirilebilir.
Ekran kartını bir tık artırıp, işlemci bir tık da düşürülürse oyunlardan daha fazla performans alırsınız bilginiz olsun. Yukarıdaki işlemci ve ekran kartı dengesi daha çok render ve yazılımın ön planda olduğu şekilde seçmeye çalıştım.
Anlayamadım ne için bekliyorsunuz?Ortalama yarım sene daha bekliyeceğim gibi gözüküyor çok kararsızım ve bu 6 ay içerisinde bütçeme bütçe katmak istiyorum sizce mantıklı olur mu?