55 bin TL sistem önerisi

Bütçe
45.000-55.000

rad123

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar herkese, işim gereği ekranı (görüntüsü, renkleri) iyi olan bir bilgisayar almak/kurmak istiyorum. Bunun dışında da oyun oynayabileceğim bir bilgisayar arıyorum. Bütçem 45-55 bin TL arasında (monitör fiyatı hariç). Bir sistem buldum aslında ve fiyatı 58 bin TL'ye denk geliyor bir sitede. Hazır bir sistem. Ayrıntılarını aşağıya yazıyorum.
  • İşlemci: INTEL Core i7 14700F 2.1GHz 33MB Önbellek 20 Çekirdek 1700 10nm
  • Anakart: ASUS PRIME H610M-K 5600MHz DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI VGA mATX
  • RAM: CORSAIR 32GB(2x16GB) Vengeance 6000MHz CL36 DDR5 Siyah RGB AMD EXPO Dual Kit Ram
  • Ekran Kartı: ASUS GeForce RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3
  • Kasa: CORSAIR iCUE 3000D AIRFLOW 750W Tempered Glass USB 3.2 Siyah ATX Mid Tower
  • SSD: GOODRAM 512GB PX500 Gen3x4 M.2 NVMe SSD Gen.2 (2000MB Okuma / 1600MB Yazma)
İlgilenip yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sevgili @Xevanior yardımcı olmaları açısından etiketleyebileceğin biri/birileri var mı acaba?

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim.

Cevabın ve ilgin için çok teşekkür ederim. Attığın linkteki bilgisayarı mı önerirsin yoksa dediğin güncellemelerle attığım sistemi mi?

Çok teşekkür ederim.

Cevabın ve ilgin için çok teşekkür ederim. Attığın linkteki bilgisayarı mı önerirsin yoksa dediğin güncellemelerle attığım sistemi mi?

Benim attığım linkteki sistemi dediğim güncellemeler ile alın.

@560052 pardon, demek istediğini şimdi anladım. Hava soğutucu yeterli olur mu ve intel i7'yi kullanmak cezbedici oluyor. Performans açısından bir fark oluşturur mu sence?

@560052 pardon, demek istediğini şimdi anladım. Hava soğutucu yeterli olur mu ve Intel i7'yi kullanmak cezbedici oluyor. Performans açısından bir fark oluşturur mu sence?

i7 daha iyi ama benim attığım sistem çok daha iyi. Hava soğutucu rahat şekilde yeterli olur.

Benim attığım linkteki sistemi dediğim güncellemeler ile alın.
Anlamadığım bir şeyi soracağım. Daha iyi bir işlemci tercih etmek yerine sizin attığınız sistemlerin uyumu daha mı önemlidir?

i7 daha iyi ama benim attığım sistem çok daha iyi. Hava soğutucu rahat şekilde yeterli olur.
Şimdi anladım işte. Yani sistemin uyumluluğu performansı daha fazla artırır.

Son bir soru soracağım. Sizce bunu bir tık daha yükseltip AMD Ryzen 7 8700F MPK 5.0 GHz 16MB Önbellek 8 Çekirdek AM5 İşlemci mi almalıyım yoksa sizin attığınız haliyle mi devam edeyim. Kusura bakmayın,lütfen. Uzun süreli bir kullanım sağlamak istiyorum.

Aynen öyle. Hikayeli oyunlarda benim attığım sistem daha iyi FPS verir. FPS oyunlarında i7 daha iyi FPS verir. Zaten 2 sistemde 2 k monitörde kullanılacak muhtemelen. FPS oyunlarında iki sistemde +300 FPS vereceği için sıkıntı yok.

Ve RAM için 2x16 tercih etmem mantıklı mı?

Monitör için de
bunu düşünüyorum. ne dersiniz?

Sevgili @560052 monitör ile beraber 60-70 bin TL arasında bir öneriniz olabilir mi acaba ? Gerekirse bilgisayarı biraz daha düşürebiliriz. Çünkü monitör ile beraber 80 bin TL'ye tekabul edecek.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…