55 bin TL sistem önerisi

Bütçe
55.000 TL

reinos

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Maksimum 55.000 TL bütçem var ve bilgisayar toplamak istiyorum. Gaming.Gen.TR'de Yapı Kredi world kredi kartlarına özel vade farksız 6 taksit olduğu için alışverişimin tamamını o siteden yapmak istiyorum. Şu an için sistemi 1080P'de kullanacağım fakat yakın bir zamanda 2K'ya geçiş yapacağım. Bu site özelinde daha uyguna geldiğini düşündüğüm için hazır sistem düşünüyorum. 3 seçeneğim var gibi:
  • Anakart, kasa, PSU gibi parçaların kalitesinden kısmayıp 7600 işlemci ve ASUS Dual 4070 Super ekran kartı.
  • Anakart, kasa, PSU gibi parçaların kalitesinden kısıp 7600 işlemci ve Galax 4070 Ti Super ekran kartı.
  • Anakart, kasa, PSU gibi parçaların kalitesinden kısıp 7800x3D işlemci ve Galax 4070 Super ekran kartı.

Bu saydığım üç sistemin de fiyatları birbirine çok yakın fakat hangisini alacağım konusunda kararsızım. Örnek verecek olursam anakart için kaliteden kastım ASUS 620M-E CSM, kalitesi kısılmış olandan kastım ise ASUS 620M-K. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, her bir öneriye açığım.

Merhaba. Maksimum 55.000 TL bütçem var ve bilgisayar toplamak istiyorum. Gaming.Gen.TR'de Yapı Kredi world kredi kartlarına özel vade farksız 6 taksit olduğu için alışverişimin tamamını o siteden yapmak istiyorum. Şu an için sistemi 1080P'de kullanacağım fakat yakın bir zamanda 2K'ya geçiş yapacağım. Bu site özelinde daha uyguna geldiğini düşündüğüm için hazır sistem düşünüyorum. 3 seçeneğim var gibi:
  • Anakart, kasa, PSU gibi parçaların kalitesinden kısmayıp 7600 işlemci ve ASUS Dual 4070 Super ekran kartı.
  • Anakart, kasa, PSU gibi parçaların kalitesinden kısıp 7600 işlemci ve Galax 4070 Ti Super ekran kartı.
  • Anakart, kasa, PSU gibi parçaların kalitesinden kısıp 7800x3D işlemci ve Galax 4070 Super ekran kartı.

Bu saydığım üç sistemin de fiyatları birbirine çok yakın fakat hangisini alacağım konusunda kararsızım. Örnek verecek olursam anakart için kaliteden kastım ASUS 620M-E CSM, kalitesi kısılmış olandan kastım ise ASUS 620M-K. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, her bir öneriye açığım.

Hocam Galax RTX 4070 Super'in hangi modeli söyler misin soğutma performansına bir değer biçeyim.

Bu modeli hocam.

Soğutması gayet iyi hocam o modelin için rahat olsun normalde oradan hazır sistem almayıp ekran kartını harici bir yerden alabilseydin Galax markasında kesinlikle bunu öneririm - https://www.akakce.com/ekran-karti/...bk-192-bit-gddr6x-12-gb-fiyati,636311114.html

Rica ederim hocam ASUS Dual 4070 Super ve Galax GeForce RTX 4070 Super 1-Click OC 2X V2 soğutma olarak farkları yok aklında bulunsun hangi hazır sistemi almak istiyorsun veya aldın mı almadıysan değerlendirme yapalım link varsa.

Hocam henüz almadım bugün yarın almayı planlıyorum ve şu an düşündüğüm sistem bu şekilde.
Anakartı ASUS Prime B650M-K veya ASUS Prime B650M-R
RAM'i Corsair Vengeance 32 GB (2x16 GB) 6000 MHz CL36.
Ve SSD'yi de Adata Legend 1TB okuma 5000 - yazma 3200
İle değiştirmeyi düşünüyorum.
Bu şekilde toplamda 57k yapıyor. En mantıklısının bu olduğunu düşünüyorum ama tabii düşüncelerinizi de öğrenmek isterim.

Not: 4070 Super yerine yaklaşık 5K civarı fark ile 4070 Ti Super almak çok daha mantıklı geliyor. İşlemciyi şu anlık stok fan ile kullanacağım fakat bir sıkıntı yaşarsam hava soğutma almayı planlıyorum gelecekte.

Hocam henüz almadım bugün yarın almayı planlıyorum ve şu an düşündüğüm sistem bu şekilde.
Anakartı ASUS Prime B650M-K veya ASUS Prime B650M-R
RAM'i Corsair Vengeance 32 GB (2x16 GB) 6000 MHz CL36.
Ve SSD'yi de Adata Legend 1TB okuma 5000 - yazma 3200
İle değiştirmeyi düşünüyorum.
Bu şekilde toplamda 57k yapıyor. En mantıklısının bu olduğunu düşünüyorum ama tabii düşüncelerinizi de öğrenmek isterim.

Not: 4070 Super yerine yaklaşık 5K civarı fark ile 4070 Ti Super almak çok daha mantıklı geliyor. İşlemciyi şu anlık stok fan ile kullanacağım fakat bir sıkıntı yaşarsam hava soğutma almayı planlıyorum gelecekte.
ASUS Prime B650M-R - Corsair Vengeance 32 GB (2x16 GB) 6000 MHz CL36 - ADATA Legend 850 1TB seçimleri iyi olur almışken - Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 İşlemci soğutucu, 2 adet 120mm PWM fan, 4 adet 6mm Isı Borusu, Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu seçmen iyi olur stok soğutucuya pek sıcak bakmıyorum hocam ya tavsiye edilmez genelde ama nasıl rahat edersen ekran kartı modeli güzel serin çalışır alınır bu şekilde.

ASUS Prime B650M-R - Corsair Vengeance 32 GB (2x16 GB) 6000 MHz CL36 - Adata Legend 850 1TB seçimleri iyi olur almışken - Thermalright Assassin spirit 120 Plus V2 işlemci soğutucu, 2 adet 120mm PWM fan, 4 adet 6mm ısı borusu, Intel-AMD uyumlu hava soğutucu seçmen iyi olur stok soğutucuya pek sıcak bakmıyorum hocam ya tavsiye edilmez genelde ama nasıl rahat edersen ekran kartı modeli güzel serin çalışır alınır bu şekilde.

Haklısınız hocam da bütçeyi zaten aşmışken hava soğutucuya bütçe ayırmak pek fazla istemiyorum. Eğer sorun çıkacak olursa dediğiniz hava soğutucu birinci önceliğim zaten. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı