55 bin TL'ye sistem önerisi

ocengiz55

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba,

Masaüstü bir bilgisayar almak istiyorum,
Fiyat maksimum 55 bin liraya kadar olabilir.

Amacım tek kasaya ortalama 5-6 ekran ekran bağlayıp veri takip etmek, yazılım geliştirmek, grafik tasarımları için kullanmak, oyun konusunda fazla bir beklentim yok, ancak ücretli olarak veri terminali takip etmem icap ettiği için işlemci frekansı asgari 3.2 GHz olmalı.
Yine bilgisayarı zaman zaman bot yazılımlar çalıştırmak için kullanacağım için biraz güçlü olsun istiyorum.

Bu taleplerime uygun bilgisayar tavsiyelerinizi bekliyorum.

Trendyol gibi yerlerdeki hazır PC'ler bana pek sağlıklı gelmiyor.

Teşekkürler.

Bir kaç ay daha bekleyin yeni seri nvidia ekran kartları geliyor. Piyasada bütçeye uygun RTX 5070 li bir pc alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Bir kaç ay daha bekleyin yeni seri nvidia ekran kartları geliyor. Piyasada bütçeye uygun RTX 5070 li bir pc alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Kesinlikle aynı fikirde değilim. Gelecek olan yeni nesil ekran kartları yapay zekanın suyunu çıkararak oyunlarda fps verme konusunda iddialı. Özellikle oyun odaklı sistem toplamayan birisi için uygun bir tercih olmaz. Aynı paraya bilgisayarın kullanılacağı alanda daha iyi performans veren kartlar düşünülmeli bence.

İşlemciye çok önem veriyorsan 5700x3d veya 7700x gibi bu bütçede güçlü işlemcilerin yanına 4070 super çek, eğer ekran kartı yüksek olsun diyorsan 4070ti-s yanına 7600 veya 7500f çek.

Yeni seriyi bekle diyenleri de aldırma. 55k'ya yeni seri bilgisayar bulamayacaksın. Ayrıca yeni seri işin içine girdiğinde o 5000 seri kartların yanına çekmen gereken işlemci ve anakart bütçeni baya baya aşacak. Minimum 70 civarına çıkamayacaksan alabildiğince erkenden al sistemi. İlerledikçe zam gelecek çünkü.

Kesinlikle aynı fikirde değilim. Gelecek olan yeni nesil ekran kartları yapay zekanın suyunu çıkararak oyunlarda fps verme konusunda iddialı. Özellikle oyun odaklı sistem toplamayan birisi için uygun bir tercih olmaz. Aynı paraya bilgisayarın kullanılacağı alanda daha iyi performans veren kartlar düşünülmeli bence.
Şu anda lansmandan anlaşılan önceki serilere göre kas gücü olarak da %20-30 arası bir güç farkı olacak gibi. Grafik işleri için kullanılacak bir bilgisayar için bu kadar yatırım yapılacaksa neden son seri düşünülmesin ki ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı