550-600W PSU önerisi

Bütçe
800

Victoria

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
GeIL 8x2GB Evo Spear AMD Edition 3000mhz CL16
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
2 yıldır uğraştığım FPS drop sorununu çözmek için artık yeni parçalar alıp denemeye karar verdim. Sırasıyla PSU, anakart ve RAM'leri değiştirip sorunlu parçayı bulmaya çalışacağım. Önceki forum konularını araştırıp en çok önerilen 3 güç kaynağını seçtim. Şu anda sistemde Corsair 450W PSU takılı. Sizce hangi modeli satın almalıyım ya da önerdiğiniz farklı bir model var mı?

FSP HV PRO FSP550-51AAC modeli fiyatına göre performansı gayet iyi öneririm.

Hocam önce bileşenlerin voltaj değerlerini inceleyin anormallik varsa ona göre PSU deneyin. FPS drop genelde diğer bileşenlerden kaynaklanır. Ayrıca ısıları falan incelediniz mi?

Hocam önce bileşenlerin voltaj değerlerini inceleyin anormallik varsa ona göre PSU deneyin. FPS drop genelde diğer bileşenlerden kaynaklanır. Ayrıca ısıları falan incelediniz mi?
Voltaj incelemesi nasıl yapılıyor bilmiyorum, yardımcı olabilir misiniz? Isı değerlerinde bir anormallik göremedim. Dün MemTest86 ile bellek testi yaptım sorun çıkmadı. SSD ve GPU'yu defalarca değiştirdim. Yazılımsal olarak yüzlerce forum konusu okuyup önerileri denedim. Sadece işlemci ve güç kaynağı kaldı emin olamadığım.

Voltaj incelemesi nasıl yapılıyor bilmiyorum, yardımcı olabilir misiniz? Isı değerlerinde bir anormallik göremedim. Dün MemTest86 ile bellek testi yaptım sorun çıkmadı. SSD ve GPU'yu defalarca değiştirdim. Yazılımsal olarak yüzlerce forum konusu okuyup önerileri denedim. Sadece işlemci ve güç kaynağı kaldı emin olamadığım.

Bileşenlerin kullanımın değerlerini veya işlemcinin frekansını drop esnasında incelediniz mi? Ayrıca güç kaynağı marka modeliniz nedir? Besleyememe gibi bir durum olabilir.

Voltaj incelemesi nasıl yapılıyor bilmiyorum, yardımcı olabilir misiniz? Isı değerlerinde bir anormallik göremedim. Dün Memtest86 ile bellek testi yaptım sorun çıkmadı. SSD ve GPU'yu defalarca değiştirdim. Yazılımsal olarak yüzlerce forum konusu okuyup önerileri denedim. Sadece işlemci ve güç kaynağı kaldı emin olamadığım.

PSU FPS dropa sebebp olmaz. Yetersiz olsa sistem kapanır zaten. İmzadaki PSU da fena değil. SSD, yani A400 sakat bir model ama.

CrystalDiskMark ile test edip sonuçları atar mısınız?

PSU FPS dropa sebebp olmaz. Yetersiz olsa sistem kapanır zaten. İmzadaki PSU da fena değil. SSD, yani A400 sakat bir model ama.

CrystalDiskMark ile test edip sonuçları atar mısınız?

Diski çok kez değiştirdiğini söylemiş hocam. Sanırım sorun başka bir şeyde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı