550-600W PSU önerisi

okuyanadam

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Apacer Panther Black-Gold 8GB (2x8GB) 3200MHz
İşlemci
Intel Core i5-11400F 2.60GHz 6 Çekirdek
Merhaba sistemim. Bu şekilde şu anki kullandığım PSU: Gamepower mythril 550W +80 Bronze. Hazır sistem almıştım onun içinde gelmişti. Bilgisayarım kendi kendine reset atıyor. Kapanıyor ve tekrar açılıyor, PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Sizce kaç wattlık bir PSU almalıyım ve bir de sistemime uyan bir PSU önerebilir misiniz?

Ekran kartı: ASUS Dual RTX 3050 OC 8 GB GDDR6 128bit.

3 yıldır kullanıyorum.

3 yıldır kullanıyorum.
Hocam peki şunu sorabilir miyim pc bir anda kendi kendine kapanıyor bilgisayarda FM oynuyorum (çok sistem istemiyor) arkada şarkı açık falan, ve aslında uzunca bir süredir bu sorunu yaşıyorum. Pc bir anda kendini resetliyor ekran kararıyor bunun PSU'dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum siz ne dersiniz?

Ve bir de bu güç kaynaklarının markası mı daha önemli yoksa sahip olduğu bronze gold sertifika mı?

Hocam peki şunu sorabilir miyim pc bir anda kendi kendine kapanıyor bilgisayarda FM oynuyorum (çok sistem istemiyor) arkada şarkı açık falan, ve aslında uzunca bir süredir bu sorunu yaşıyorum. Pc bir anda kendini resetliyor ekran kararıyor bunun PSU'dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum siz ne dersiniz?

Ve bir de bu güç kaynaklarının markası mı daha önemli yoksa sahip olduğu bronze gold sertifika mı?
High power marka olarak iyi bronze gold sertifika psu nun verimliligi ile ilgili elbette önemli. @Andar Han ın söyledigi çok dogru önce test yapın sonuca göre hareket edin.

1723217826002.png
FurMark Sonucum bu şekilde şimdi de OCCT testi yapıyorum (10 dakika yapacağım).

Salı günkü OCCT testim:
WhatsApp Image 2024-08-06 at 13.43.04.jpeg

Bugünkü OCCT testim:
WhatsApp Image 2024-08-09 at 18.44.26.jpeg

İşlemci alev alev yanıyor. Devam ettirmedim tabii ki 2.30 dk'dan sonra çünkü yanacaktı işlemci. Öte yandan 1 dakika boyunca 100 dereceden düşmedi.

Peki bu yine de kapanmayı açıklar mı? Oyunlarda asla görmem 100 derece

Son düzenleme:
@okuyanadam o konuda da OCCT testi yapmışsınız zaten ve sorun çıkmamış. Bir de bakım sonrası olduğunu ifade etmişsiniz ve CPU sıcaklığı biraz fazla gibi. Bakım sırasında işlemci soğutucuyu söktüyseniz, montajını tekrar bir gözden geçirmeniz ve sistemdeki tüm bağlantılar, RAM'ler vb. yeniden kontrol etmeniz iyi olur.

Bir de diğer konuda paylaştığınız minidump dosyasında, ekran kartı veya sürücüleri ile ilgili bir hata söz konusu. Ekran kartının ve ona giden güç kablosunun montajını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca denemediyseniz, mevcut ekran kartı sürücülerini DDU ile kaldırıp, ekran kartınıza uygun en son stabil sürümü yükleyebilirsiniz.

Kasayı bilgisayarcıya götürdüm o denedi kullandı hiçbir sıkıntı çıkmadı ben de acaba monitörle mi alakalı dedim ve tv üzerinden kullanıyorum şu an ekran olarak ancak yine kapanınca bilgisayar dedim ki ekranla ilgili değil.

@okuyanadam o konuda da OCCT testi yapmışsınız zaten ve sorun çıkmamış. Bir de bakım sonrası olduğunu ifade etmişsiniz ve CPU sıcaklığı biraz fazla gibi. Bakım sırasında işlemci soğutucuyu söktüyseniz, montajını tekrar bir gözden geçirmeniz ve sistemdeki tüm bağlantılar, RAM'ler vb. yeniden kontrol etmeniz iyi olur.

Bir de diğer konuda paylaştığınız minidump dosyasında, ekran kartı veya sürücüleri ile ilgili bir hata söz konusu. Ekran kartının ve ona giden güç kablosunun montajını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca denemediyseniz, mevcut ekran kartı sürücülerini DDU ile kaldırıp, ekran kartınıza uygun en son stabil sürümü yükleyebilirsiniz.
Yeni bir güncelleme gelmiş ekran kartına onu kurayım mı yoksa DDU ile kaldırıp mı yapayım (ki bu işlemi de bilmiyorum)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı