Çözüldü 550 TL klavye önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rulingthehun

Kilopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Desktop
RTX 4070 & R7 9800X3D
Macbook Pro 2023
M2 Pro 12 CPU - 19 GPU
Meslek
Öğrenci
Linklerdeki Rampage klavyelerin ikisi de aynı tek fark birisi red Switch, birisi Blue Switch, hangi tür Switch daha iyidir?
Klavyeyi laptopa harici ekran bağladığımda oyun ve günlük kullanım için alacağım. Mekanik, kablosuz, numpadsiz ( Tournament Edition ) bu özelliklerde linktekilerden hariç klavye önerileri de alırım. Ya da bunlar arasında hangisini tercih etmeliyim? HyperX kablolu ama arada çok kalite farkı varsa onu da alabilirim. Bütçe Max 550.
rampage klavye.jpg

Rampage red switch blue switchten 45 tl pahalı hangi tür switch daha iyi ? İkisinide alabilirim.

Son düzenleme:
Çözüm
Cherry mekanik anahtar üreten ünlü bir marka . Arkadaş çin malı anahtarlardan uzak dur demek istemiş (outemu , gateron gibi ). Kaihl, cherry gibi anahtar üreticileri daha garanti olacaktır uzun ömür açısından. Bütçemi arttıramam dersen Corsair k70 lux o fiyatlara bulunabilir ya da rgb olmazsa olmaz ise k68 ya da (her ne kadar bence ederinin biraz üzerinde olsa da Hyperx Alloy FPS olabilir.
İyi tercih klavye gelince deneyimlerini yazarsan sevinirim güzelse ben de alıcam bidahaki indirimde.
Kusura bakma yazmayı unutmuşum.
Asus TUF K7 klavye geldi ve bir süredir kullanıyorum. Gerçekten çok iyi bir ürün , tasarımından başlarsam tuş dizilimi güzel hiç boş alan yok , küçük olması için numpadsiz klavye almayı düşünüyordum ama bu klavyede numpad var ve eski klavyemin numpadsiz kısmı kadar boyutu. RGB ler gerçekten çok hoş gözüküyor , her tuşta ayrı özelleştirilebilir led var , tuşların karakter yazıları boya değil tuş siyah boyalı karakterler şeffaf buda altındaki ledlerle birlikte çok güzel görüntü oluşturuyor.
Tuşların beyaz boya olmaması aslında küçük bir şey ama sadece görüntü olarak değil kullanım ömrü olarakta çok önemli bir detay. Zemine bir boya atıp üstüne farklı bir renk boya atarsanız o boya mutlaka kalkar. 50 milyon üstü basım ömrü olan bir klavyede silik tuşların olması çok kötü durur ve kullanılmaz bence.
Daha önce mekanik klavye kullanmadığım için teknik özelliklerini rakipleriyle kıyaslayamam.
Benim kullandığım doğrusal optik mekanik switch modeli. Optik mekanik klavyede 2 çeşit switch var , doğrusal ve dokunsal.
Doğrusal cherry mx red (sessiz) , dokunsal cherry mx blue (sesli) model switchlerle bire bir aynı his özelliklerinde daha kısa tepkime sürelerine sahip olduğu söyleniyor.
Ben alırken ilk mekanik klavyem olduğu için sesli olsun daha iyi olur demiştim ama dokunsal model aldığım yerde yoktu , iyikide yokmuş.
Doğrusal switch diğerine göre sessiz yine mekanik klavye sesi var hatta silikon klavyeden sonra bu bile çok sesli geldi bana dokunsal switch alsaydım kullanamazdım büyük ihtimalle.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim
Eki Görüntüle 472721Itopyodaki indirimden asus tuf k7 optik mekanik klavye aldım.
Numpadsiz klavye arıyordum ama bu çok indirimliydi o yüzden tam boy aldım.
Bilgisayar alıp almayacağım kesin olmadığı için almamıştım. Şu an çok pişmanım, yaklaşık bir aydır bu indirimi bekliyorum fakat hala yapmadılar. Umarım yakın zamanda tekrar bu fiyata düşer

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı