550 TL PSU Tavsiyesi

Yer
Bilecik
Sistemim R5 3600, GTX 1060 6 GB, 2x8 GB 3200 MHz CL16 RAM, MSI B450-A PRO anakart, Zalman R1 kasa ve dahili PSU'su ile kullanıyorum. PSU'mun 4 yıllık olması ve 80+ verimlilik sertifikasının bulunmamasından dolayı değiştirmek istiyorum. İleriye yönelik olacak şekilde 11.11 indirimleri veya güzel indirim gördüğümde PSU almak istiyorum. Modüler olmasını istiyorum. Şu anlık düşündüğüm PSU'lar:

NZXT E650
Seasonic Focus Plus 650W
Corsair Vengeance Silver

2x8 PCI PIN ve 2x8 CPU PIN desteği olmasını istiyorum. Yakın zamanda işlemcimi değiştirdim zaten onu belirli bir müddet değiştirme isteğim yok ama 1 sene içerisinde ekran kartı değiştirmek istiyorum. Çok üst bir ekran kartı alamam. Muhtemelen 2000 TL bandında alacağım ama PSU'nun maksimum desteği vermesini istiyorum. Zamanla ne olur bilinmez.

Aslında almak istediğim PSU NZXT E650. Hem izleme programını beğeniyorum, hem de yakınımda birisi 850W modelini kullanıyor ve gayet memnun(Garantisi de 10 yıllık sanırsam). Ama beni düşündüren konu 2x8 PCI ve CPU PIN desteği var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Akıllı arkadaşlar gelip bu PSU'ların hiçbiri 550TL değil demesin lütfen. İndirim bekleyeceğim belki 600TL'ye çekebilirim bütçemi. Daha fazlasını vermek istemiyorum. Eğer varsa başka tavsiyeleriniz, beklerim. Teşekkürler.

PSU bir sıkıntı çıkarmadığı sürece neden değiştiriyorsunuz ki? İsterse 30 yıllık olsun. Sistemin ihtiyacını karşılıyorsa değiştirmeniz size hiçbir şey katmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Psu bir sıkıntı çıkarmadığı sürece neden değiştiriyorsunuz ki isterse 30 yıllık olsun sistemin ihtiyacını karşılıyorsa değiştirmeniz size hiçbir şey katmaz.
Daha önce fanını değiştirmiştim arıza yaptığı için ve 80+ PSU olmadığı için açıkçası bütçem de varken değiştirmek istiyorum. NZXT'nin izleme programını da çok beğendim. Özellikle onu almak istiyorum ama 2x8 PCI ve CPU PIN desteği var mı emin olamadım.

Marka hakkında fikrim yok ama Corsair, FSP (135mm fanı olmayan modeller), Seasonic ve NZXT dışında bir markadan almak istemiyorum. Belki Cooler Master'da olabilir ama fanları ile ilgili sorun yaşanabiliyormuş sanırsam. Dediğim gibi ilk tercihim NZXT ama PIN sorularıma açıklık getirebilecek biri varsa sevinirim.

Corsair diyorum sadece birçok PSU deneyen biri olarak al bir daha düşünme, bir de bu devirde 80+ Gold sertifikasız PSU alınmaz.

Corsair diyorum sadece birçok PSU deneyen biri olarak al bir daha düşünme, birde bu devirde 80+ Gold sertifikasız psu alınmaz.
Peki, önerebileceğiniz 650-750W aralığında modüler, 2x8 CPU ve PCI PIN desteği olan Corsair PSU var mı? Bütçe 800-900 TL olabilir. İndirimle 600 TL civarına düşmesini bekleyeceğim. Daha uygun fiyata modüler olmayan varsa onu da önerebilirsiniz. Ama kesinlikle en az 650W 80+ gold ve 2x8 PCI-CPU PIN desteği olmalı.

Son düzenleme:
https://www.corsair.com/ww/en/Categ...ply-Units-Advanced/RMx-Series/p/CP-9020178-NA bunu bir incele birkaç modele baktım ama şu an stokla ilgili sıkıntılar var sanırım. 11 Kasım'ı beklemeni tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…