5500-6000TL Bilgisayar Toplama

Makaleler
3
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
1531290234730.png

Buyrun.

Hocam 1070 Tİ'dan 1060 a düşürüyorsunuz naptınız . :) 8400 lü sistem çok daha iyi.

Konuyu açan kardeş bu bütçede son 1 haftada 3-4 tane konu açıldı onları incelemenizi öneriyorum çok az bütçe artırarak 1070 Tİ ile güzel sistem kurmuş olursunuz.
Evet düşürüyorum ama daha uyumlu bir sistem oluyor 16GB RAM + SSD var ve 8600.
Eğerki ileride ekleme yapabilirim derse arkadaş 1070tTİ lı sistem daha mantıklı.
Fakat upgrade yapamazsa benim topladığım daha mantıklı geliyor.

Şunu da söylemek isterim: Oynayacağım oyunların hepsi rekabetçi odaklı o nedenle ayarlarım low, çözünürlüğüm 1280x1024 olacak. Ayrıca RAM ile işlemci ne kadar önemli olacak burada bunu merak ediyorum.

RAM ve işlemci önemlidir. Dengeli bir sistemde ekran kartı size oyunlarda performans sağlar. Diğer bileşenler de etkiler ancak ekran kartı kadar değil. Dediğim gibi dengeli bir sistem olmalı.

Günümüzde 8GB bellek alt sınır, önerilen ise 16GB bellek. Bellekler sonradan alıp takabildiğin için yetersiz bütçelerde 8GB önerilir.
İlerde paran olduğunda ekstra 8GB alman çok önemli ama şimdi tutup GTX 1070 Ti yerine GTX 1060 ve ekstra 8GB bellek alırsan ekran kartını değiştirmekte epey zorlanırsın.

Son olarak GTX 1070 Ti veya daha üst model ekran kartlarını 1080p çözünürlükte kullanacaksan tam verim alamazsın ve ani FPS düşüşleri yaşayabilirsin.
1080p için GTX 1060 uygundur.
Gene 1080p ultra ayarlar 100+ FPS istiyorsan GTX 1070 alınabilir.
Bu durumda eğer ilerde en az 2K bir monitöre geçmeyeceksen GTX 1070 Ti alman çözünürlük darboğazına sebep açar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı