5500 TL Bütçeli Sistem Toplama

Bymax9

Kilopat
Arkadaşlar herkese merhaba. Xbox One S oyun konsolum ve Asus K55VJ i5 İşlemci, 2GB Nvidia 630M ekran kartı, 8GB olan bir dizüstü bilgisayarım vardı. Konsolda oyun oynamak çok zevkli 55inç TV'de oldukça keyifli oluyordu fakat hem TV işgaline sebep olduğum için hem artık bilgisayar ve konsolu birleştirmek istediğim için hem Xbox One S konsolumu hem de bilgisayarımı sattım. Belirttiğim fiyat aralığında bir bilgisayar toplamak istiyorum. Aklımda tek kesin olan şey işlemci Ryzen 5 2600X, onun haricinde hiçbir parçayı netleştiremedim. Ekran kartı GTX1050Ti baktım ama kimi yerde artık yeterli olmadığını daha üst seviye kart tercih edilmesi gerektiği gibi konular okudum o yüzden netleştiremedim. Dediğim gibi, sizden ricam bu işlemci ve fiyatı göz önüne alarak bir öneride bulunmanız. 21 yada 24 inç monitör tercihim 60 hz olması benim için sorun değil. Fiyat 100-200 oynayabilir. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör fiyata dahil mi? Dahil ise 2600X neden şart? Sistemi ayrı ayrı sitler'den alıp 40-50TL civarına montajlatabilir misiniz?

Güç kaynağından biraz kısılabilir. Farklı yerlerden toplanıp ssd eklenebilr. Kdv indirimi yakalarsanız 2600x ve ssd eklenebilir. Rx 580'lerde sağlam indirim olur. Birde daha kaliteli bir marka tercih edilebilir ama sapphire kötü bir marka değildir.

Çok bilgim yok ama o fiyat bandında bende sistem toplamayı düşündüğüm için, 1 saat önce böyle bir sistem topladım. Alana kadar her hafta bir sistem toplarım. Dolar kuru ve fiyat bandı farklı olduğu için, ama üç aşağı beş yukarı benim sistem böyle birşey olucak.Size de tavsiye ederim, yanlış birşeyler varsa arkadaşlar yardımcı olurlar zaten
AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz/3.9GHz 19MB Önbellek 65W 2.Nesil İşlemci
Sapphire NITRO+ RADEON RX 580 8GB GDDR5 SPECI Ekran Kartı Fiyatı
Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 3000MHz CMK8GX4M1D3000C16 RAM - Nanokatalog
MSI B450M PRO-M2 Soket AM4 AMD B450 micro ATX 7B84-005R Anakart - Nanokatalog
HighPower 600W 80+ Kırmızı Fanlı Güç Kaynağı Power Supply Fiyatı
SanDisk SSD Plus 240GB 530MB-440MB/s Sata 3 2.5" SSD Fiyatı
CoolerMaster MasterCase Pro 3 USB 3.0 mATX Mini Tower Kasa
Monitör olarak ben açıkçası bu modeli seçtim,
ViewSonic VX2458-C-mhd 24" 144Hz 1ms (HDMI+Display+DVI) Fiyatı
Hepsi de toplam 5991 TL gibi bir fiyat yapıyor. Satın almadan önce nanakatologu arayıp stok durumlarını sorarsanız iyi olur. Yurtdışından geliyormuş ürünler o yüzden geç gelebilir sonradan sıkıntı yaşamayın.

HDD yok eklenmesi lazım, o zaman da 6100 lira falan olacak fiyat.

Teşekkür ederim makul bir sistem olmuş rx580 nvidia kısmında hangi ekran kartına denk olur 1050 ti, 1060 1070... Ve ultra ayarda VS oynamaya gerek yok xbox one s in grafikleri mesela bana oldukça yeterliydi bu ayarlarda tahminen 4-5 yıl idare ederim?
İleride eklenebilir yada ssd sonradan eklenip hdd alınabilir yani 144 hz 1 ms monitörden kısılacak bir durum söz konusu olamaz yada ramden
Varmı bir monitör tavsiyeniz peki
Monitör fiyata dahil mi? Dahil ise 2600X neden şart? Sistemi ayrı ayrı sitler'den alıp 40-50TL civarına montajlatabilir misiniz?
İçinden çıkan soğutucu daha iyi dediler

Son düzenleme:
@Bymax9 benim paylaştığım sistem monitör dahil 5900 yapıyor. Tek eksiği hdd olmaması onu da sonradan eklersen tadından yenmez sistem olur. İleride 8 gb ram de eklerseniz çok güçlü bir sistem olmuş olucak zaten.

Bütçe 6000 tl'ye çıkabiliyorsa bende 144hz'li sistem toplamayı deneyebilirim.

Bütçe 6000 tl'ye çıkabiliyorsa bende 144hz'li sistem toplamayı deneyebilirim.
Benim paylaştığım sistem toplamı dediğim gibi 5900 lira gibi bir fiyat yapıyor yine söylediğim hdd yok ama ssd ile başlangıç 8 gb ram ile de sonradan güçlü bir canavar yapabilirsin sistemi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…