5500 TL Geleceğe Yönelik Sistem Toplama

Burtulok

Hectopat
Yer
Bornova - İzmir
Başlıkta görüldüğü gibi geleceğe yönelik sistem toplamak istiyorum. CST Studio Suite gibi anten tasarımı için kullanılan programların simülasyonunu daha rahat yapabilmek ve arada sırada da olsa güncel oyunları akıcı bir şekilde oynayabilmek için güzel sistem tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sistemimde düşündüğüm başlıca özellikleri aşağıda belirteyim. Bu özelliklere göre sistem toplayıp, düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

*Bütçe 4000-5000 TL (max 5500TL)
*Kasanın görünüşü önemli değil.
*Monitor dahil olacak.
*8GB RAM ile sistemi kurup 16GB'a yükseltebilirim. (RAM'lerin farklarını bilmediğim için ona göre topladığınız sistemin RAM'ini yorumlar mısınız?)
*Ekran kartı mümkünse GTX1060 olmasını istiyorum. (Eğer 1050TI alıp ileride değiştirebiliyorsa 1050 Ti da olabilir.)
*İşlemcinin İntel olmasını istiyorum. (Eğer AMD tavsiye ederseniz nedenini açıklabilir misiniz? Ve ileride işlemciyi değiştirmem mümkün müdür?)
*Diğer özellikleri ise geleceğe yönelik ve sistemi sürekli yenileyebilme imkanımın olmasını göz önünde bulundurmanızı istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

İyi sosyaller

Son düzenleyen: Moderatör:
İtopya'da şöyle bir sistem var: ALPHA-C01-24/R5 2400/MSI GTX1060 OC 3GB/8GB DDR4/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA
Ryzen orta-düşük bütçelerde daha mantıklı seçim. Intel ile kıyaslandığında bu bütçelerde daha makul bir fiyata daha yüksek bir performans veriyor.
Attığım sistemde işlemciyi R5 1500x olarak değiştirin.
Monitör olarak ise şunlara bakabilirsiniz:
ASUS VP228QG 21,5" 1ms 75Hz HDMI,DP,VGA FreeSync 1920x1080 Full HD Gaming Monitör | ITOPYA
AOC 23.6" E2475SWJ D-SUB DVI HDMI 1ms 60Hz Full HD Gaming Monitör | ITOPYA
AOC 24.5" G2590VXQ VGA DP 2XHDMI 1ms 75Hz FreeSync Full HD Gaming Monitör | ITOPYA
Ayrıca sisteme bir de SSD sığdırabilirsiniz monitörden biraz kısıp.
RAM'de yorumlanacak pek bir şey yok. Markalar arası bir fark yaratmıyor pek aynı değere sahip RAMler. Kimisinde soğutma farklı oluyor o kadar ki bu da pek önemli bir fark değil.
Hocam içim rahat etmedi linki görünce yataktan fırladım geldim. Şu sisteme de bakabilirsiniz, GTX 1060 6GB var ve gayet uygun bir sistem: Falcon 8460 (Donanım Arşivi) i5 8400 2.8 Ghz 8 GB 1TB GTX-1060 6GB Gaming (Oyuncu) Bilgisayar

Son düzenleme:

Uyusan daha iyiydi be hocam zahmet etmişsin. Çok teşekkür ederim. İkinci önerdiğin sistemi almak daha mantıklı gibi geliyor.

Sonuç olarak şuna karar verdim. İlk SSD olmadan ve 8GB RAM bir sistem toplayacağım. Daha sonra ekonomim biraz düzeltikten sonra SSD ve 8GB RAM ilave edeceğim. Mantıklı mı gelir sence fikrini merak ediyorum.
Arkadaşlar dün yaptığım araştırmaya göre bir sistem topladım. Uyumsuz olan ve şöyle yapsan daha iyi dediğiniz noktalar var ise paylaşabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    47,2 KB · Görüntüleme: 102
İşlemci Ryzen seçerseniz renderda nispeten daha başarılı olduğu için mantıklı olacaktır. Kaldı ki çoklu çekirdek performansıda gayet iyi. İleriye dönük olsun diyorsanız Intel soketi bir değiştiriyo yeni anakart almanız gerekiyor (Coffe Lake). Kendim Intel toplayacağım ama sadece oyun amaçlı. Sizin için dediğim en mantıklısı olacak.

Son zamanlarda tek RAM tavsiye ediyordum ama ne kadar ileride 2.RAM i alacağınızı bilmiyorum aynı model aynı ürün alsanız dahi RAM lerde uyuşmazlık olabiliyor Recep Baltaş'ın yorumları ve videolarında detaylıca açıklanmıştı bu konu. Modül halinde almanızı tavsiye ederim.

Teşekkür ederim. Ek olarak alacağım RAM ve SSD'yi sistemi topladıktan en fazla 2 ay sonra almayı düşünüyorum. Eğer modül halinde alırsam başka yerden kısmam gerekecek. Bu yüzden tek RAM almam daha mantıklı geliyor. Bunlara ek olarak belki 144Hz monitör de alabilirim.

Ryzen işlemcili ve monitör bulunan bir sistem öneriniz var ise bekliyorum.

Sisteminizde uyumsuz bir parça yok. Lakin anakart o kadar pahalı almanıza gerek yok. Keza RAM frekansları 3000MHz. Geleceğe dönük olsun istiyorsanız mantıklı bir seçim lakin monitörü yükseltebilirsiniz bunun yerine.

Ryzen sisteme gelecek olursak Ryzen 5 2600 aldığınızda çoklu çekirdek performansı daha yüksek. I5 8400 2.8GHz iken Ryzen 5 2600 3.4GHz. Ama bakarsanız çok da fark yok aralarında hatta I5 8400'ün önde olduğu bir kaç konu var.

Bu testin ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum lakin eğer gerçek buysa topladığınız sistemi(belki anakarttan bir tık kısarak ve monitörü yükselterek) gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ama arkadaşın da belirttiği gibi hem oyun oynuyorum hem edit yapıyorum hem de belki yayın açarım gibi düşünceleriniz varsa Ryzen daha mantıklı bir seçim olabilir.

İleriye dönük olarak düşündüğüm için anakarttan kısmak istemiyorum. Monitör ise çok önemli değil. Ryzen 5 seçmek daha mantıklı dediğin gibi ama fiyat olarak fark olduğu için Ryzen 5'i tercih edemiyorum. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Mini Zotac yerine en azından Expedition ayarında bir ekran kartı almanızda ciddi faydalar var. intel tabanlı bir sistemde 3000 ile 2666 mhz arasında kullanıcının hissedeceği tarzda büyük farklar ortaya çıkmayacaktır. Yatırım ağırlığını ekran kartı ve en azından 1ms 75hz monitör üzerinden gidebilirsiniz. Şahsi tavsiyem bütçeniz dahilinde bu tarzda bir sistem olacaktır.

incehesap.com'dan Parça Listesi

İşlemci: Intel Core i5-8400 Coffee Lake 2.8GHz 9MB Soket 1151 İşlemci (1 x 1.007,84TL)
Anakart: Asus Prime B360-Plus LGA1151 DDR4 Hdmi DVI VGA M.2 Atx Anakart (1 x 568,31TL)
Ram: Corsair Vengeance LPX 8GB (1x8GB) DDR4 DRAM 2666MHz C16 Kırmızı Ram - CMK8GX4M1A266616R (1 x 515,12TL)
Ekran kartı: Asus EX-GTX1060-6G Expedition Geforce GTX 1060 6GB GDDR5 Ekran Kartı EX-GTX1060-6G (1 x 2.155,66TL)
Sabit disk: Toshiba 1TB 7200RPM Sata 3.0 32Mb 3,5 (1 x 232,36TL)
Monitör: AOC G2260VWQ6 21.5 (1 x 686,95TL)
Kasa: Gamepower ATLAS Gaming 2X120mm Fanlı Şeffaf Akrilik Yan Panel MID ATX Kasa (1 x 163,01TL)
Kasa güç kaynağı: Nagas AO500 80+ Bronze 12Cm Power Supply 500W (1 x 251,96TL)

Toplam Fiyat: 5.581,21 TL (KDV Dahil)

Yanlışım yoksa i5-8400 de turboboost diye birşey var o 3.9Ghz ye kadar çıkarıyor galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…