İtopya'da şöyle bir sistem var: ALPHA-C01-24/R5 2400/MSI GTX1060 OC 3GB/8GB DDR4/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA
Ryzen orta-düşük bütçelerde daha mantıklı seçim. Intel ile kıyaslandığında bu bütçelerde daha makul bir fiyata daha yüksek bir performans veriyor.
Attığım sistemde işlemciyi R5 1500x olarak değiştirin.
Monitör olarak ise şunlara bakabilirsiniz:
ASUS VP228QG 21,5" 1ms 75Hz HDMI,DP,VGA FreeSync 1920x1080 Full HD Gaming Monitör | ITOPYA
AOC 23.6" E2475SWJ D-SUB DVI HDMI 1ms 60Hz Full HD Gaming Monitör | ITOPYA
AOC 24.5" G2590VXQ VGA DP 2XHDMI 1ms 75Hz FreeSync Full HD Gaming Monitör | ITOPYA
Ayrıca sisteme bir de SSD sığdırabilirsiniz monitörden biraz kısıp.
RAM'de yorumlanacak pek bir şey yok. Markalar arası bir fark yaratmıyor pek aynı değere sahip RAMler. Kimisinde soğutma farklı oluyor o kadar ki bu da pek önemli bir fark değil.
Hocam içim rahat etmedi linki görünce yataktan fırladım geldim. Şu sisteme de bakabilirsiniz, GTX 1060 6GB var ve gayet uygun bir sistem: Falcon 8460 (Donanım Arşivi) i5 8400 2.8 Ghz 8 GB 1TB GTX-1060 6GB Gaming (Oyuncu) Bilgisayar
Teşekkür ederim. Ek olarak alacağım RAM ve SSD'yi sistemi topladıktan en fazla 2 ay sonra almayı düşünüyorum. Eğer modül halinde alırsam başka yerden kısmam gerekecek. Bu yüzden tek RAM almam daha mantıklı geliyor. Bunlara ek olarak belki 144Hz monitör de alabilirim.İşlemci Ryzen seçerseniz renderda nispeten daha başarılı olduğu için mantıklı olacaktır. Kaldı ki çoklu çekirdek performansıda gayet iyi. İleriye dönük olsun diyorsanız Intel soketi bir değiştiriyo yeni anakart almanız gerekiyor (Coffe Lake). Kendim Intel toplayacağım ama sadece oyun amaçlı. Sizin için dediğim en mantıklısı olacak.
Son zamanlarda tek RAM tavsiye ediyordum ama ne kadar ileride 2.RAM i alacağınızı bilmiyorum aynı model aynı ürün alsanız dahi RAM lerde uyuşmazlık olabiliyor Recep Baltaş'ın yorumları ve videolarında detaylıca açıklanmıştı bu konu. Modül halinde almanızı tavsiye ederim.
İleriye dönük olarak düşündüğüm için anakarttan kısmak istemiyorum. Monitör ise çok önemli değil. Ryzen 5 seçmek daha mantıklı dediğin gibi ama fiyat olarak fark olduğu için Ryzen 5'i tercih edemiyorum. Bilgilendirme için teşekkür ederim.Sisteminizde uyumsuz bir parça yok. Lakin anakart o kadar pahalı almanıza gerek yok. Keza RAM frekansları 3000MHz. Geleceğe dönük olsun istiyorsanız mantıklı bir seçim lakin monitörü yükseltebilirsiniz bunun yerine.
Ryzen sisteme gelecek olursak Ryzen 5 2600 aldığınızda çoklu çekirdek performansı daha yüksek. I5 8400 2.8GHz iken Ryzen 5 2600 3.4GHz. Ama bakarsanız çok da fark yok aralarında hatta I5 8400'ün önde olduğu bir kaç konu var.
Bu testin ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum lakin eğer gerçek buysa topladığınız sistemi(belki anakarttan bir tık kısarak ve monitörü yükselterek) gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Ama arkadaşın da belirttiği gibi hem oyun oynuyorum hem edit yapıyorum hem de belki yayın açarım gibi düşünceleriniz varsa Ryzen daha mantıklı bir seçim olabilir.
İleriye dönük olarak düşündüğüm için anakarttan kısmak istemiyorum. Monitör ise çok önemli değil. Ryzen 5 seçmek daha mantıklı dediğin gibi ama fiyat olarak fark olduğu için Ryzen 5'i tercih edemiyorum. Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Yanlışım yoksa i5-8400 de turboboost diye birşey var o 3.9Ghz ye kadar çıkarıyor galibaRyzen sisteme gelecek olursak Ryzen 5 2600 aldığınızda çoklu çekirdek performansı daha yüksek. I5 8400 2.8GHz iken Ryzen 5 2600 3.4GHz. Ama bakarsanız çok da fark yok aralarında hatta I5 8400'ün önde olduğu bir kaç konu var.
Evet öyle bir özelliği var.Yanlışım yoksa i5-8400 de turboboost diye birşey var o 3.9Ghz ye kadar çıkarıyor galiba