5500 TL Geleceğe Yönelik Sistem Toplama

Anladım hocam ama aklıma takılan bazı noktalar var.
*Seçtiğimiz anakartlarda bazı farklılıklar var. Neden senin önerdiğin anakart üzerine bir sistem kurmamı öneriyosun?
*Eğer senin seçtiğin anakart üzerine sistem kursam, 2666MHz ileriye yönelik işimi görür mü?
*Mini Zotac ve Expedition ekran kartlarının farklarını bilmiyorum. Biraz aydınlatabilir misin?
*Monitör konusunda haklısın. Aynı monitörü seçmişiz zaten.
*Son olarak kasa seçiminde belirttiğim gibi görüntünün önemi yok demiştim. Bu yüzden kasa seçimini senin önerdiğin şekilde seçebilirim. Ama şöyle bir soru geliyor aklıma: Bazı kasalarda kasaya ilave PSU bulunuyor. Bazılarında bulunmuyor ve ek olarak kendimiz seçiyoruz. Sence ek olarak PSU seçmek mi daha mantıklı yoksa kasanın içinde bulunan PSU'lu kasa seçmek mi daha mantıklı?

Kardeş ileriye dönük kavramı İntel işlemciler için sönük bir kelime 7.nesil ve Z270 anakarta sahip olan kişiler 8.nesil işlemciye upgrade edemiyor çünkü 8.nesil işlemci Z370 model anakartları istiyor. İlla 3-4 sene sonra yine işlemcimi değiştirecem diyorsan Ryzen işlemcilere bakın kesinlikle. Adamlar açıkladı bu soket tipiyle devam edeceğiz bir süre diye. İntel seneye CannonLake'e geçiş yapacak diye söylenti var ve yine yüksek ihtimal bu Z370'lerde çöp olacaka. Anlatabilmişimdir sanıyorum.

Tamamdır anladım. Teşekkür ederim biraz zor anladım ama sonunda anladım.

Uygun görürsen böyle bir sistem ayarladım. Bütçen kısıtlı olduğu için kasa bileşenlerinde fiyat performans olarak düzenledim. Program kullanacağım dediğin için çoklu çekirdek avantajı dolayısıyla ikinci nesil Ryzen 5 2600X işlemci koydum, Anakart hakkında hiç olumsuz yazı ve video görmediğim için ve bu forumda danıştığım insanlardan olumlu yanıt aldığım için Asrock AB350M anakart koydum. Ram'i ileride yükselteceğim dediğin için Kingston HyperX 8 GB CL15 3000 MHz olduğu için koydum. Ekran kartı olarak uygun olduğu için ve güvenilir olduğu için Galax GeForce GTX1060 6 GB EX OC koydum. 1 TB HDD ekledim. Fiyat performans ürünü olarak kabul edilen Dark N10 Kasa seçtim biraz da göz zevkine hitap eder diye içinde kendi PSU su var. Monitörü de Asus olarak seçtim beğenmezsen yine aynı fiyat çerçevesinde alternatif araştırması yapabiliriz.

Süpersin hocam. Çok hoşuma gitti. Çok teşekkür ederim.

Kasa ve PSU ayrı ayrı olarak seçebilirim ama varsa önerin alırım. Monitörü zamana bıraktım. Sistemi topladıktan sonra daha iyisi ile değiştirmeye karar verdim.

Sonuç olarak 2 tane sistem topladım. AMD işlemcisi bulunan sistemin ihtiyaçlarımı daha iyi karşılayabileceğini düşünüyorum.
*Sistemin bazı parçalarında baya bir ucuza kaçacağım. Yani alacağım zaman hangisi daha ucuz olacak onu seçeceğim. (Harddisk, kasa ve PSU)
*Zaman içerisinde ek RAM ve SSD takacağım.
Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    35,2 KB · Görüntüleme: 82
  • 2.PNG
    33 KB · Görüntüleme: 68
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…