Anlıyorum yenilik-değişim her zaman olacak ancak, bu seneye kadar olmayacak. Kaby Lake serisi geldi ve yerleşti. Ryzen'ın ise tepe modelleri geldi ve yerleşti. Intel de fiyatlarda indirime gitti. R5 ve R3 çıkana kadar başka bir değişim beklemiyorum açıkcası bu yıl.
Ancak dediğim gibi, Ryzen almayın demek de çok saçma geliyor. Uzun ömürlü chipset, %50'ye kadar varan çoklu çekirdek performansı, oyunlarda neredeyse başbaşa FPS değerleri. Üstelik 7700K 4/8 iken R7 1700 8/16. Bu çıkan 3 işlemciden sadece birisi. Kalan ikisinin de rakiplerine ne farklar attıkları ortada.
Ben de açıkcası bu saatten sonra Intel alınmasını sağlıklı bulmuyorum.
Nisan'a kadar çok şey mi değişecek? Evet. R5 geldikten sonra piyasayı sallayacak, Intel i5'lerde de indirime gidecek. Bizim yararımıza birçok şey olacak. O konuda hemfikiriz. Ancak "Ryzen almayın" ifadesini doğru bulmadığımı belirttim ve sadece sebebini sordum açıkcası. Bakalım arkadaşımız neden Ryzen alınmasına karşı. Sosyal burası, onun bilip bizim bilmediğimiz şeyler elbet olabilir.