Bütçemiz 5500-6000 TL civarı. Kasa olarak kesinlikle ve kesinlikle Zalman Z9 Neo kullanılacak ve sistem ZM700-LX 700 watt dual forward(Dual forward ne demekse?) PSU ile beslenecek. Monitör olarak bugün Viewsonic VX2457-mhd modelini sipariş verdim, parçaların toplam maliyetine 1250 TL diyebiliriz.
Anakart, işlemci, RAM, SSD ve ekran kartı için kullanılacak geriye kalan bütçem. Kafamda MSI H170 Gaming M3 + i5 6500 + 8 GB RAM (Şimdilik) + MSI RX 480 düşünmüştüm ancak işlemciyi i7 yapma konusunda çok kararsız kalıyorum.
Ufak tefek video render işleri yapabilirim ama çok fazla olacağını sanmıyorum, hatta yapma ihtimalim bile çok düşük. k serisi işlemci bakmayı düşünmüyorum ama i5 ile i7 arasında fps testi yapan meşhur bir video var OC yapılmış hallerini de kıyaslamış, fark ediyor. O yüzden kararsızım.
PSUlar hakkında pek bir bilgim yok ama Zalman iyi bir marka. Yani daha bilgili bir arkadaşımız yardımcı olursa daha iyi olur Ama watt olarak bakarsak 700W sistemine hayli hayli yeter.
PSUlar hakkında pek bir bilgim yok ama Zalman iyi bir marka. Yani daha bilgili bir arkadaşımız yardımcı olursa daha iyi olur Ama watt olarak bakarsak 700W sistemine hayli hayli yeter.
Şu anda yeterli olur ama ekran kartı RX 480 değil de GTX 1080 olsaydı da yeterli olur muydu? i7 ile birlikte kullanıldığında?
Aslında 5500 TL'lik bütçeden, 1250 TL monitör ve kasa için yine takriben 1250 TL de Anakart+RAM+SSD için harcama yapılacak, ara toplamda bize sadece işlemci ve ekran kartı için 3000 TL kalıyor. Hangi kart ve işlemci kombosunu yapmalıyım kararsızım :/
Evet başlığı da ben yazdım da niyetim polemik çıkartmak değil fikir yürütmek, artık sistemler çok daha az güç harcadığı için yeterli olur mu merak ettim sadece, en anlamadığım kısmı psu çünkü
Öncelikle PSU 12 V kanalından 696 W verebilmektedir. Bu değer gayet harika ve CrossFire için bile yeterlidir. Kalan sistem için önerim şu şekildedir. Monitöre göre seçim yaptım. HDD istememişsiniz o yüzden eklemedim.