5500 TL Sistem Tavsiyesi

MajoooR

Hectopat
Katılım
7 Ocak 2017
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,
Sadece kasa için ayırdığım bütçe 5.500-6.000 TL. Haziranda hazır olacak şekilde topluyorum. Şimdiden ilk üç temel parçayı almak istiyorum.
  • MSI Z270 GAMING PRO CARBON DDR4 2133MHz HDMI M.2 1151p
  • Intel KabyLake Core i7 7700K 4.2GHz 8MB 1151p
  • MSI GTX1070 GAMING X 8GB GDDR5 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
Bu parçalar hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum ve bu parçalara uyumlu 16 GB RAM önerinizi mutlaka bekliyorum. Eğer önermek isterseniz kasa, güç kaynağı, soğutucu, vs. önerilerinizi de bekliyorum.

Hazirana kadar toplama sebebim : LYS... Bir anda 6000TL'lik harcama yapamam ama şimdi en pahalı 3 bileşeni alıp hazirana kadar yavaş yavaş toplayabilirim.

Bu arada hem anakart hemde ekran kartında MSI vs ASUS konusunda MSI'i seçme sebebim yazılımı daha pratik geldi. Ne derece doğru bilmiyorum.

Bilgisayarlar hakkında pek bilgim yok ama 2-3 gündür forum okuyup video izledim. Yeni nesil anakart ve işlemcileri kullanmak istedim. Eğer yanlış bir şey yapmışsam lütfen yapıcı bir dille eleştirin.

 
Bilgisayar parçaları bildiğiniz üzere dolar endeksli. En güzeli biraz daha doların düşmesini beklemek ve öyle alışveriş yapmak bence. Bir de siteleri takip etmeni öneririm hangisi daha ucuzsa oradan alırsın.
Lactuca isimli kullanıcı AMD-Intel savaşından bahsetmiş. Evet doğrudur fakat bir yerde son bulacak falan da değil. 7.nesil sistemler gelmişken toplamak güzel bana sorarsanız.
Keza bu konuda bende onu bunu bekle derken 6 ay bekleyip aynı şeyi almıştım.

Hatırlatıcı olarak K ibareli sistemlerde soğutucu olmuyor buna göre alışverişinizi yapın yaparken.
Umarım en kısa sürede en kârlı şekilde toplarsınız.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı