Merhaba ben keylan. Uzun süren araştırmalarımın sonucunda en iyi 5500 TL sistemi bulabildim. Sistemi İtopya'dan topladım. Fiyatına göre en iylerinden olduğunu düşünüyorum. Tabii bu benim kendi düşüncem ama duşuncelerinizi merak ediyorum. Bildiğiniz gibi doler yerinde durmuyor ne olur ne olmaz tarih yazacağım. Lafı uzatmadan bileşenlere geçelim.
işlemci: AMD RYZEN 5 2600 3.4GHz 1.269, 71 TL
Açıklama: ilk önce Ryzen 5 2600 bu bütçe aralığında sizin yeterince işinizi görecektir. 3600 modelini de seçebilirdim fakat bütçeyi biraz aştığı için 2600 mükemmel bir seçimdi.
anakart: MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz 557, 55 TL
Açıklama: bu anakartı seçmemdeki en büyük neden uzun vadeli bir anakart olması. Ryzen 3, 5, 7, 9 işlemcilerini desteklediği için ileride işlemci değiştirmek zorunda kalırsanız anakart değişmek zorunda kalmayacakasınız. 4133 MHz kadar desteklemesi ile birlikte Max. 32 GB RAM desteği ile bütçe için çok uygun bir kart. Bu fiyata bu kadar + sı olsa da - si de var. 2 RAM slot barındırması, 1X HDMI ve 1X DVI port olması bir - olsa da bu kart için değeceğini düşündüm.
ekran kartı: ASUS ROG STRIX Radeon RX570 OC 8GB 1.743, 99 TL
Açıklama: bu kartı seçme nedenim ise rakiplerine göre uygun fiyatlı olması. 8 GB VRAM seçmemin nedeni ise bazı durumlarda 4 GB'nin yetersiz kalması.
RAM: 2X GSKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 290, 08 TL
açıklama: sitede bulduğum en iyilerinden biridir
GSKILL 8GB Ripjaws V. 16 GB Single kit alabilirdim fakat o zaman 2660MHz olurdu fakat biraz fazla para vererek bunu almanızı tavsiye ederim.
kasa: CORSAIR Carbide SPEC-05 550W 80+ 728, 76 TL
Açıklama: bu kasa gördüğüm en iyi F/P kasalardan biri. İçinde 550W 80+ güç kaynağı ile birlikte gelmesi zaten olayı açıklıyor. Dışarıdan bakıldığında şık bir tasarımı var. Kasada üst kısımda 1X USB 3.0 ve 1X USB 2.0 var. Bence kasanın tek eksiği 1X fan ile gelmesi. Biliyorsunuz 1X fan demek oyun oynarken +80 dereceleri görmek demek. O yuzden yanında en az 1 fan almanız gerek. Bu listeye 1 tane ekledim fakat maalesef kasayı 4 fan ile kuşatmanız gerekmekte. Aksi halde sistem zarar görebilir.
depolama: SSD KIOXIA EXCERIA 240GB SATA 3.0 239, 00 TL
HDD SEAGATE 1TB Barracuda 64MB 7200rpm 341, 23 TL
Açıklama: SSD bulabildiğim en uygun fiyatlı ve 240GB olmasına rağmen iyi iş çıkaracağını düşünüyorum. HDD ise 1TB'nin en ucuzu diyebilirim ki bu size yetecektir.
1X fan: Corsaır AIR AF140 140MM Beyaz Kasa Fanı 137, 63 TL
Açıklama: kasa kısmında size söz ettiğim fan işinizi bir mütdet görecektik fakat! Mutlaka ama mutlaka kasaya fazladan fan takın dediğim gibi bigisayar ilerleyen zamanlarda zarar görebilir.
dip not! kasa fanı almak istemiyorsanız paranızı SSD'ye yatırın derim. Piyasada uyguna 480GB - 500GB arası SSD bulabilirsiniz.
--> bu kadar, eğer isterseniz farklı fiyat segmentlerine göre ayrı konular açabilirim. Yorumlarınızı mutlaka bekliyorum ne düşündüğünüzü ve önerilerinizi çok merak ediyorum. Kalın sağlıcakla.
"20 Ağustos 2020"