5500 TL Sistem Toplama

Asım ÇİÇEK

Hectopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
5500 TL civarı monitör dahil orta seviye bir oyuncu sistemi toplamak istiyorum. Bir süredir araştırma yapıyorum kendim ama size de sormak ve fikir almak istedim. Tavsiyelerini yazarsanız sevinirim.

Sistemde olmasını düşündüğüm bazı parçalar şunlar:
  • İşlemci: Ryzen 5 1600
  • Anakart: B350M anakart (Markaya karar vermedim)
  • RAM: Gskill Trident Z 16GB(2x8) RGB
  • HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200 RPM
  • SSD: Samsung 850 EVO 250GB
  • GPU: GTX 1060 (2. parti üreticiye karar vermedim henüz)
  • Monitör: 24' 75 Hz 1ms (Markaya karar vermedim)
  • Kasa: Aercool DS200 Siyah/Zalman Z9 Neon/Thermaltake View 28 RGB Ring Edition
  • PSU: 600-650W Modüler ya da yarı modüler (Markaya karar vermedim)

Not 1:
Gerektiği takdirde limit 100-200 daha artabilir çünkü klavye mouse için ayırdığım parayı da katabilirim.
Not 2: Sistemi hemen almayacağım, ağustos sonu gibi falan ancak alabilirim. Ekran kartı fiyatlarının biraz düşmesini bekleyeceğim. Tavsiye yaparken bunu da dikkate alırsanız sevinirim.

Şimdiden hepinize teşekkürler, iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı olarak MSI RX 580 8 GB öneririm.
Anakart olarak MSI b350 gaming pro carbon öneririm.
HDD olarak WD blue 1 TB öneririm.
PSU olarak Aerocool kcas 600W 80+ öneririm.
Kasa olarak Dark n10 öneririm.
Monitör olarak ise GTX 1060 alacak isen VS248hr, RX 580 alacak isen VX2457 öneririm.
Benim tercihlerim böyle olurdu. Sana da öneririm.

GTX 1060 6GB iyi bir seçim olacaktır. Açıkçası fiyatlar çok yüksek ama ben daha yeni 1060 6GB buldum 1200 tl ye aldım ( hemen bitti tabii stoklar) sıfır ayrıca arkadaşım amazondan aynı şekilde 1060 aldı uyguna yani kart 1060 için konuşuyorum bir şekilde bulabilirsiniz ararsanız.
Anakart olarak asus prime b350 tavsiye ediyorum.
Monitör olarak Benq Asus Aoc markaları sırasıyla tavsiyemdir.

arkadaşlar öncelikle verdiğiniz cevaplar için çok sağolun. Bir sorum daha olacak ben şimdi trident Z Rgb bellek almayı düşünüyorum ama malum amd anakartlar ile belleklere arasında bir uyumluluk sorunu var.. sitelerinden girip kontrol ettim bu bellekler B350 serisi anakartları desteklemiyor yani düşük frekansta çalışıyor.. doğrusu bu bellekleri görüntü olarak da beğenmiştim bu belleklere uygun anakart bilen var mı acaba?

Sisteme koyduğum anakarta baktınmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…