5500 TL Sistem Toplama

Shodow dan bahsediyordum.Power sw yi
Nereye takacam power sw diye bi soket yok power yazan soket var. Ordada +/- kısmı var kabloda +/- diye belirtmemiş.
Ha şu kilişe soruyu unuttum. Abi gta 5 açarmı

Ekran kartına 6+ 2pin yazan pcı experss kablosunu mu takacam
 
Powe sw kablosunu power olan kısma takıcaksın çentikler aşağıya gelicek şekilde takarsa + ve - denk delicektir. Ekran kartına 6+2 pinlik kabloyu takacaksın.
 
P led ve hdd led var bide bunları nere takacam. Anakarta 2 fan girisi varmış sanırım kasada 5 fan var onu nasıl yapacağım bilmiyorum.Bi arkadaş power dan çıkan kablora bagĺaya bilirim dedi ama tam güç çalışırmış.
 
Power led ve hdd led pinlerini power sw pinin taktığın yerin altındaydı sanırım anakartın kitapçığından bakarsan daha iyi olur orda gösteriyor hepsi bir arada takılıyor ama hatırlayamadım sırasını. Fan işi öyle anakartta molex çıkışları var oradan bağlayabilirsin tam devirde çalışıyor malesef.
 
Bi tane fan soketinden çıkış alıp hepsini ona baglasam yani 1 tanesinde 3 tane şalicak. Güç ile ilgili bir sorun olurmu.Yani 1 tane takılıyken 3x hızında çalısiyorsa 3 tane ayni sokete takinca 1x le mi çalışır.
 
Fan soketi derken molex i kast ediyorsan öyle yapman gerekiyor zaten.
 
Hayır hayır ankarta fan çıkışları varya. O telere lehimle kablo baglasam .Uclarında diger fanlara bağlasam.

Legimim iyidir kısa devre falan yapmam yani.
 
Onun hakında bir fikrim yok oluyorsa öyle birşey anakarta lahim yapmanı önermem garanti ile işin olursa sıkıntı çıkar onun yerine fanları birleştirip tek pinden çıkarmayı deneyebilirsin bi arkadaş yapmıştı hatta kablo kirliliği olmasın diye.
 
Daha mantıklı ama dediğim gibi bu sefer hızları düsermi? Bilen varsa yazabilirmi yada konu mu açayım?
 
Biraz araştırma yaptım anakart üzerindeki fan soketi bir fanı besleyecek güç sağlıyor ve 4 pinden biri anakarta rapor gönderiyor bu sayede fanın hızını bios kontrol edebiliyor fan çoklayıcı ile birden fazla fana güç sağlayıp hızlayıp hızlarını kontrol edebilme şansın var fakat gücü anakarttan değil güç kaynağından çekiyor buda kablo kirliliği demek.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_3482.JPG
    31,6 KB · Görüntüleme: 70
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…