5500 TL Sistem Toplama

Emremigh

Kilopat
Arkadaşım için 5500 TL'ye sistem tavsiyesi yapar mısınız? Ryzen ve RX 580 seçimleriyle kendim bir sistem topladım. Toplam 5462 TL tuttu, topladığım sistem hakkında yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Zbursh, Solid, Premier, After Effects işleriyle uğraşıyor, oyunda oynuyor o yüzden belleği olabildiğince yüksek tuttum.
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım için 5500 TL'ye sistem tavsiyesi yapar mısınız? Ryzen ve RX 580 seçimleriyle kendim bir sistem topladım. Toplam 5462 TL tuttu, topladığım sistem hakkında yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Zbursh, Solid, Premier, After Effects işleriyle uğraşıyor, oyunda oynuyor o yüzden belleği olabildiğince yüksek tuttum.
Eki Görüntüle 343559
Sistem güzel. Kasayı daha kaliteli bir model seçip RAM'leri 3000MHz almanız daha iyi olacaktır.
Kasa için önerim: Phanteks Eclipse P350X Dahili RGB Işıklandırmalı Siyah-Beyaz Bilgisayar Kasası

Eki Görüntüle 343559[/QUOTE

Dark kalitesiz markalar'dan alınmaz. 2 nesil AMD işlemcilerde B450 daha iyi olur. SSD yazma hızı düşük.

Arkadaşım taksitle alacak kasayı ayrı ayrı alması mümkün değil. Elde nakit yok bildiğim kadarıyla.

Kasayı Corsair carbide series 270R ile değiştim. SSD bütçe yüzünden düşük. Yükseltmenin imkanı yok. Bütçeye göre öneri yapın. O anakarti alacak para yok maalesef.

Son düzenleme:
Ryzen sisteme 2400 mhz yeterli değil bence. Üstte arkadaşın dediği 3000 3200 tercih edebilirsin.
Kasa konusunda da ses sorunu yapmıyorsaki eğer ve psu yu da ayrıyeten alıyorsan tercih edebilirsin dark markasını kullandım ve memnun kaldığım bi marka şimd sistem topluyorum yine dark kasa koydum. Thermaltake View 27 600W 80+ Kırmızı Led Fan USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa Bunu önerebilirim benim bütçem elvermediği için alamıyorum oldukça şıf ve kaliteli bi kasa Thermaltake zaten kendini yeterince kanıtlamış bi marka
Her şey marka da olmuyor bazen ne yazik ki 2 3 ay önce arkadaşıma sistem toplarken arkadaşım nette cooler master markasını çok övgüsünü duyup gidip MasterBox Lite 5 aldı fan sesi gereğinden fazla çıkıyor. Benim bundan önce kullandığım dark markadasında fanı bazen duymuyordum bile. O yüzden her şey marka olmuyor ne yazik ki

Ryzen sisteme 2400 mhz yeterli değil bence. Üstte arkadaşın dediği 3000 3200 tercih edebilirsin.
Kasa konusunda da ses sorunu yapmıyorsaki eğer ve psu yu da ayrıyeten alıyorsan tercih edebilirsin dark markasını kullandım ve memnun kaldığım bi marka şimd sistem topluyorum yine dark kasa koydum. Thermaltake View 27 600W 80+ Kırmızı Led Fan USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa Bunu önerebilirim benim bütçem elvermediği için alamıyorum oldukça şıf ve kaliteli bi kasa Thermaltake zaten kendini yeterince kanıtlamış bi marka
Her şey marka da olmuyor bazen ne yazik ki 2 3 ay önce arkadaşıma sistem toplarken arkadaşım nette cooler master markasını çok övgüsünü duyup gidip MasterBox Lite 5 aldı fan sesi gereğinden fazla çıkıyor. Benim bundan önce kullandığım dark markadasında fanı bazen duymuyordum bile. O yüzden her şey marka olmuyor ne yazik ki

Kasa okadar önemli değil bence de yeterli imkanları sunması önemli. R20 Alıp SSDyi yükseltebilirim ramide 3000mhz yapabilirim. Dark r20 dışında başka kasa alırsam SSD düşük raminde frekansı düşük oluyor fiyat yetmiyor bı yerden kısıyoruz. Bunları iyi alıp ilerde kasayı değiştirir. Kasada okadar kötü değil bence neresi kalitesiz?

Eki Görüntüle 343559
Seçtiğin ekran kartı 8+6 pin güç girişi istiyor. Güç kaynağında sadece 6+2 pin çıkışı var bu yüzden dönüştürücü almak zorundasın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı